Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012
Μηδενική συμμετοχή, πληρώστε 52 ευρώ…Ασθενής, πάει στο φαρμακείο με τη συνταγή του, να πάρει το αντικαταθλιπτικό που του έχει συστήσει ο γιατρός του.Η συμμετοχή του για το σκεύασμα είναι μηδενική, επειδή η ασθένειά του έχει καταταγεί στο 0%.
Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012
Δυο κλινικές έκλεισαν από τις μη πληρωμέςΔύο κλινικές ήταν τα πρώτα 'θύματα' της οικονομικής κρίσης, σε ότι αφορά τον ιδιωτικό τομέα της νοσοκομειακής περίθαλψης.
Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012
Ελλείμματα υγείας στο ‘μικροσκόπιο’Οι δημόσιοι φορείς υγείας, δημιουργούν συνεχώς ελλείμματα.Κάποιοι μάλιστα, μεγαλύτερα από τους υπολοίπους.
Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2012
Και μηνύσεις για τα φάρμακα που δεν ήρθαν…Στη Δικαιοσύνη θα απευθυνθεί για μια ακόμη φορά η φαρμακοβιομηχανία, τώρα το θέμα είναι η άρνηση του υπουργείου Υγείας να συμπεριλάβει νέα προϊόντα, στο δελτίο τιμών φαρμάκων.
Δευτέρα, 08 Οκτωβρίου 2012
Υπουργικές κόντρες λόγω φαρμάκων;Προβληματικές φαίνεται να παραμένουν οι σχέσεις μεταξύ του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου και του αναπληρωτή υπουργού Μάριου Σαλμά.
Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2012
Κι άλλο ‘εμπάργκο’ στον ΕΟΠΥΥ;Μέσα στον αναβρασμό των κινητοποιήσεων στην υγεία, ετοιμάζονται να μπουν και κάποιες φαρμακευτικές…Ήδη πέντε εταιρίες, μελετούν από Δευτέρα, να μην χορηγούν φάρμακα στον ΕΟΠΥΥ, εξαιτίας του υπέρογκου ποσού που έχει συσσωρευτεί για τις προμήθειες των πολύ ακριβών φαρμάκων που εντάσσονται στη λίστα του ν.
Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2012
Το 'πάτωμα' από τα πόδια των φαρμάκων…Τα πάνω – κάτω αναμένεται να φέρει το πολυαναμενόμενο δελτίο τιμών φαρμάκων στην αγορά.Οι σκέψεις του υπουργείου Υγείας τώρα, είναι να φύγει κυριολεκτικά το … 'πάτωμα' του μέσου όρου των τριών φθηνότερων τιμών της Ευρώπης, που έχει μπει ως δικλείδα ασφαλείας για να μένουν τα φάρμακα εκτός πατέντας, στη χώρα.
Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2012
Ολοταχώς δελτίο τιμών για μικρότερη επιβάρυνση ασθενών;Δημοσιεύθηκε τελικά σήμερα η απόφαση επαναφοράς της αρμοδιότητας τιμολόγησης των φαρμάκων στον ΕΟΦ, και άρχισαν οι ‘ψίθυροι’ για την έκδοση δελτίου τιμών με τις μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων που έχουν χάσει την πατέντα τους.
Τρίτη, 02 Οκτωβρίου 2012
Τα νοσήλια, οι ελλείψεις τους και η Task ForceΜόνο η κατηγοριοποίηση στη διάγνωση των παθήσεων έχει γίνει στη χώρα μας μέσω των κλειστών ενοποιημένων νοσηλίων, σύμφωνα με την Task Force.
Δευτέρα, 01 Οκτωβρίου 2012
‘Τρίπλα’ για τις τιμές αναφοράςΕξαιρετική ‘τρίπλα’ έκανε το υπουργείο Υγείας στις φαρμακοβιομηχανίες.Θέτοντας θέμα ταχύτητας αλλά και μηχανοργάνωσης, ενόψει νέου δελτίου τιμών, ζήτησε να σταλούν τα φύλλα έρευνας στην ΗΔΙΚΑ, για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες τιμολόγησης…Μόνο που στις φόρμες, κάποια στοιχεία δεν ‘ταίριαζαν’ απόλυτα -πάντα σε σχέση με το ζητούμενο, που ήταν το δελτίο τιμών - με αποτέλεσμα, το αντίστοιχο τμήμα της εταιρίας, να δεχθεί τόσα τηλεφωνήματα, που αναγκάστηκε να στείλει επιστολή στις εταιρίες, παραπέμποντας την εξήγηση στο υπουργείο Υγείας και πάλι…Το θέμα φυσικά, ήταν η εφαρμογή της τιμής αναφοράς και η επέκταση της συνταγογράφησης με δραστική ουσία, αφού η αρμοδιότητα της τιμολόγησης θα πάει στον ΕΟΦ…Όσο για το δελτίο, οι φαρμακευτικές ακόμη βρίσκονται στο ‘παρακαλώ περιμένετε’…