Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 16 Αυγούστου 2010

Ιός Δυτικού Νείλου αντί για Νέα Γρίπη φέτος

Πέρυσι το καλοκαίρι, μετρούσαμε τους προσβεβλημένους από τον ιό της νέας γρίπης.Φέτος, αφού το σύστημα ήταν ήδη οργανωμένο, είπαμε να το αξιοποιήσουμε, με τον ιό του Δυτικού Νείλου που έχει επίσημα προσβάλει 37 άτομα…Και το υπουργείο Υγείας δεν φαίνεται να ανησυχεί για το πρόβλημα, γιατί η οργάνωση από τη γρίπη επιτρέπει τον έλεγχο της πορείας του ιού.

Παρασκευή, 13 Αυγούστου 2010

ΣτΕ: ′Πυθία′ ο ΠΟΥ για τη νέα γρίπη

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και Συμβούλιο της Ευρώπης, φαίνεται τελικά να 'τα βρίσκουν' μετά και την ανακοίνωση του ΠΟΥ για λήξη της πανδημίας της νέας γρίπης.

Τετάρτη, 11 Αυγούστου 2010

Εμβόλιο γρίπης κανείς;

Σε αναζήτηση αγοραστών για τα εμβόλια που περίσσεψαν βρίσκεται η χώρα, μετά και την επίσημη αναγγελία από τον ΠΟΥ, ότι η πανδημία της γρίπης των χοίρων τελείωσε…Και καθώς η γρίπη η ίδια δεν έχει εκλείψει, και ο ΠΟΥ συνεχίζει να συστήνει εμβολιασμούς (οι παρτίδες λήγουν το 2011), τώρα πιθανοί αγοραστές φαίνονται οι χώρες του νοτίου ημισφαιρίου, που έχουν χειμώνα.

Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2010

Αλλαγές προσώπων στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Αλλαγή «φρουράς» ετοιμάζεται στο ΚΕΕΛΠΝΟ, στον τομέα επιδημιολογικής επιτήρησης…Τώρα που έληξε και τυπικά η «πανδημία» της νέας γρίπης, «ψίθυροι» θέλουν να αποχωρεί από την εποπτεία της επιτήρησης ο λοιμωξιολόγος του Κέντρου κ.

Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2010

Δημόσια έρευνα για μελλοντικές πανδημίες

Και μετά από όλες τις διαβουλεύσεις για το φιάσκο της πανδημία της γρίπης, το Συμβούλιο της Ευρώπης, κατέληξε σε νέα συμπεράσματα.

Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2010

Ως τον Ιούνιο οι συζητήσεις για τη διαχείριση της γρίπης

Μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού θα ασχολείται το Συμβούλιο της Ευρώπης με τη νέα γρίπη για να διαπιστώσει αν τελικά ήταν φιάσκο ή όχι…Η δεύτερη ακρόαση, θα γίνει τη Μ.

Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2010

Τι θα γίνουν τα εμβόλια που περισσεύουν;

Μέχρι χθες την είχα την απορία: Αφού δεν ανησυχούμε για τη νέα γρίπη και δεν εμβολιαζόμαστε, τι θα γίνουν τα πανδημικά εμβόλια που θα περισσέψουν;Η απορία μου, όμως, φαίνεται πως λύνεται εύκολα από τους αρμόδιους του υπουργείου Υγείας, που διαχειρίζονται τη γρίπη.

Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2010

Η Βοσνία μας ζητάει εμβόλια νέας γρίπης

Εμβόλια κατά της νέας γρίπης, ψάχνει εδώ και ένα δεκαπενθήμερο το υπουργείο Υγείας της Βοσνίας…Και κατ΄ αρχήν, απευθύνθηκε στους γείτονες, δηλαδή σε μας.

Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2010

Η γρίπη υπό…διερεύνηση…

Απτόητοι παραμένουν οι Έλληνες από τη νέα γρίπη, αδιαφορώντας για τους εμβολιασμούς κατά της νόσου.Το γιατί, το ψάχνει μεγάλη εταιρία δημοσκοπήσεων, που έχει ξεκινήσει έρευνα για τους εμβολιασμούς.

Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2009

H γρίπη των… γαϊδάρων…

Ως πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ο κ. Δημήτρης Βαγιωνάς, ερωτήθηκε αν θα πρέπει να κάνουμε το πανδημικό εμβόλιο.