Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 03 Δεκεμβρίου 2014

Σταθερή κατανάλωση φαρμάκων, σταθερή και η νοσηρότητα;

Μια σταθερότητα διακρίνει τις ποσότητες φαρμάκων που καταναλώνουμε την τελευταία χρονιά.Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρίας μελετών IMS, κατά το 12μηνο Σεπτεμβρίου 2013-2014, η κατανάλωση από πλευράς όγκου, αυξήθηκε μόλις κατά 1,11% συνολικά, στα 367.

Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014

Διορθώσεις τιμών: Πρώτα οι ενστάσεις, μετά το θεσμικό πλαίσιο

Ένα νέο σύστημα εισάγει πλέον το υπουργείο Υγείας για τις διορθώσεις στις τιμές των φαρμάκων.Από τις 689 ενστάσεις που έχουν συνολικά υποβληθεί, οι οδηγίες του υπουργείου κάνουν λόγο τώρα για επανεξέταση από πλευράς των εταιριών, ώστε να στείλουν καινούριες ενστάσεις, για τα πιο σημαντικά τους προϊόντα.

Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2014

Επιστροφή στη φεουδαρχία του 1800!

Ένα δίπολο δημιουργείται τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, από πλευράς εισοδημάτων, με μια συγκέντρωση του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού στις χαμηλότερες εισοδηματικά τάξεις.

Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2013

Η επίσχεση φέρνει κατηγοριοποίηση των κλινικών...

Την αξιολόγηση και κατηγοριοποίηση των κλινικών, φέρνει από πλευράς υπουργείου η επίσχεση υπηρεσιών που ξεκίνησαν από χθες οι ιδιωτικές κλινικές.

Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2013

Σε δίκη παραπέμπεται ο υγειονομικός συντάκτης Βασίλης Βενιζέλος

Δεν υπήρξε καμία υποχώρηση από την πλευρά του κ. Μάριου Σαλμά, στην αντιπαράθεσή του με τον υγειονομικό συντάκτη Βασίλη Βενιζέλο.

Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013

Γενόσημα πάσει θυσία

Πολύ βάρος φαίνεται να δίνει ο υπουργός Υγείας στα γενόσημα φάρμακα, που βάσει της συμφωνίας του με την τρόικα, πρέπει ως το τέλος του έτους να φτάσουν το 60% της κατανάλωσης, από πλευράς ποσότητας.

Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013

Συνεργασίες αντί εξαγορών στις φαρμακευτικές

‘Πενία τέχνας κατεργάζεται’ και στους δύσκολους καιρούς από πλευράς χρηματοδότησης, οι φαρμακευτικές βλέπουν τις συνεργασίες μεταξύ τους, ως λύση στα προβλήματα υψηλού κόστους της έρευνας για νέα προϊόντα.

Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2012

Συμψηφισμοί χρεών για ′δυνατούς λύτες′…

Νομίζουν στο υπουργείο Εργασίας ότι ολοκληρώθηκε ο συμψηφισμός χρεών νοσοκομείων με τις φαρμακευτικές και τις οφειλές τους για το rebate και το εισιτήριο εισόδου στη λίστα των Ταμείων…Η εγγραφή του ποσού μπορεί να είναι ικανοποιητική από πλευράς υπουργείου για την τρόικα, στην ουσία όμως τα άλλα δύο μέρη που εμπλέκονται στη διαδικασία, δηλαδή οι φαρμακευτικές και το υπουργείο Υγείας, συμφωνούν ότι πολλά ακόμη μένουν να γίνουν…Οι μεν φαρμακευτικές θέτουν θέμα συμψηφισμού της οφειλής τους με το σύνολο των υποχρεώσεων προς αυτές για τα προηγούμενα χρόνια και για όλα τα νοσοκομεία, και όχι για τα 30 νοσοκομεία που μετείχαν στη διαδικασία οφειλών και απαιτήσεων.

Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2012

256 εκ. ευρώ τα ′κουκιά′ των συμψηφισμών

Ο συμψηφισμός μεταξύ χρεών των νοσοκομείων προς τις φαρμακευτικές και των οφειλών των φαρμακευτικών για rebate και εισιτήριο στη λίστα φαρμάκων των Ταμείων, είναι γεγονός, παρότι οι υπηρεσίες υπουργείου Εργασίας και νοσοκομείων τα βρήκαν 'μπαστούνια' στη μεταξύ τους συνεννόηση για τις αρμοδιότητες της κάθε πλευράς.

Τρίτη, 30 Αυγούστου 2011

Ρελάνς γιατρών για τον ΕΟΠΥΥ

…Και ενώ το παζάρι για τον ΕΟΠΥΥ συνεχίζεται και η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει τρόικα και γιατρούς ότι με την πρότασή της 'βγαίνουν τα λεφτά', οι γιατροί από την πλευρά τους μελετούν να καταγγείλουν τις συμβάσεις συλλογικά…Οι ελεύθεροι επαγγελματίες γιατροί – συμβεβλημένοι με τα Ταμεία, προτείνουν μέσω των οργάνων τους αμοιβή κατά πράξη και περίπτωση.