Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 11 Απριλίου 2012

Ηπατίτιδα στα παιδιά

Με τον όρο ηπατίτιδα εννοούμε φλεγμονή του ήπατος που μπορεί να προκληθεί από διάφορες αιτίες, όμως στην παιδική ηλικία ηπατίτιδα συχνότερα προκαλούν οι διάφοροι ιοί και ιδιαίτερα οι Α, Β και C.

Δευτέρα, 02 Ιουνίου 2008

Ηπατίτιδα Β: Η άγνωστη απειλή

Ένας άγνωστος ‘σύντροφος’ για πολλές χιλιάδες Ελλήνων, είναι η ηπατίτιδα Β. Στη χώρα μας, εκτιμάται ότι υπάρχουν τουλάχιστον 500.000 φορείς του ιού, πολλοί από τους οποίους δεν το γνωρίζουν καν.

Δευτέρα, 14 Μαΐου 2007

Ηπατίτιδα B: Η Σιωπηλή Μάστιγα

Η Ηπατίτιδα Β είναι μία ιογενής λοίμωξη του ήπατος που μπορεί να αποβεί απειλητική για τη ζωή. Ο ιός της ηπατίτιδας Β (HBV) μπορεί να προξενήσει μακροπρόθεσμες επιπλοκές στην υγεία οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε σοβαρές βλάβες του ήπατος όπως κίρρωση, καρκίνο του ήπατος ή ηπατική ανεπάρκεια. Μολονότι δεν υπάρχει θεραπεία για την ηπατίτιδα Β, ο εμβολιασμός μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της λοίμωξης.

Παρασκευή, 05 Αυγούστου 2005

Ηπατίτιδα Β

Αν και 90-95 % των ενηλίκων με τον ιό της ηπατίτιδας -β αναρρώνουν πλήρως, ο ιός μπορέσει να προκαλέσει σοβαρή νόσο του συκωτιού και τον θάνατο.

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2004

Ηπατίτιδα: μάθετε τους τρόπους προφύλαξης και θεραπείας

Μάστιγα αποτελεί για την παγκόσμια κοινότητα η ιογενής ηπατίτιδα καθώς προσβάλλει εκατομμύρια ανθρώπους στον πλανήτη ενώ στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι 300.000 άνθρωποι είναι φορείς της ηπατίτιδας Β και 150.000 φορείς της ηπατίτιδας C, χωρίς οι περισσότεροι να το γνωρίζουν.

Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2004

Ηπατίτιδας D & Ε

O ιός της ηπατίτιδας E, δεν ενδημεί στην Eλλάδα.

Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2004

Ηπατίτιδα C

Όλοι οι ασθενείς με ηπατίτιδα C δεν πρέπει να χρησιμοποιούν από άλλους ούτε να δίνουν σε άλλους αντικείμενα που μπορεί να έλθουν σε επαφή με το αίμα τους, όπως ξυραφάκια, οδοντόβουρτσες, νυχοκόπτες, αποτριχωτικές συσκευές κλπ. Η χλωρίνη αποτελεί το καλύτερο μέσο για καθαρισμό απολύμανση αντικειμένων κοινής χρήσης που έρχονται σε επαφή με αίμα ασθενούς με ηπατίτιδα C.

Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2004

Hπατίτιδα A

H μετάδοση του ιού της ηπατίτιδας A γίνεται μέσω της κοπρανο-στοματικής οδού, δηλαδή μέσω χεριών που μολύνθηκαν με κόπρανα, μολυσμένο νερό, τροφές και ιδίως θαλασσινά-οστρακοειδή. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται σε ασθενείς που εργάζονται στην κατασκευή και επεξεργασία των τροφίμων.

Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2004

Ηπατίτιδα Β

Η μετάδοση του ιού ηπατίτιδας Β γίνεται κυρίως παρεντερικά ή σεξουαλικά, δηλαδή με επαφή του ατόμου με μολυσμένα βιολογικά υγρά (αίμα, σπέρμα). O ιός δεν μεταδίδεται από μαγειρικά σκεύη, τουαλέτες ή γενικότερα με την κοινωνική επαφή.

Πέμπτη, 23 Μαΐου 2002

Ηπατίτιδα, μία αρρώστια ύπουλη και επικίνδυνη

Η ηπατίτιδα είναι μια ασθένεια του ήπατος. Η αιτία είναι συνήθως ιός. Μπορεί όμως να προκληθεί και από άλλες αιτίες, όπως φάρμακα, διάφορες τοξικές ουσίες, μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ κ.α.