Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 27 Μαΐου 2015

Πότε πρέπει να χειρουργείται ο θυρεοειδής αδένας;

Σε ποιες περιπτώσεις πρέπει να υποβληθούμε σε εγχείρηση για τον θυρεοειδή; Πώς γίνεται η θυρεοειδεκτομή;

Παρασκευή, 23 Μαΐου 2014

Θυρεοειδής και οφθαλμική νόσος: Οφθαλμοπάθεια Graves

Πώς επηρεάζει η λειτουργία του θυρεοειδή αδένα τα μάτια; Τα συμπτώματα και η θεραπεία της οφθαλμοπάθειας Graves.

Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2013

Θυρεοειδής και παραθυρεοειδείς αδένες: Συμπτώματα και αντιμετώπιση

Πώς αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα του θυρεοειδή αδένα, τη βρογχοκήλη, τους όζους και τον καρκίνο του θυρεοειδούς.

Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011

Ο θυρεοειδής αδένας και οι παθήσεις του

Οι περισσότερες παθήσεις του θυρεοειδούς θεραπεύονται αποτελεσματικά με φαρμακευτική αγωγή. Ο γιατρός είναι αυτός που θα καθοδηγήσει υπεύθυνα τον ασθενή, ώστε μετά τις απαραίτητες εξετάσεις, να λάβει την κατάλληλη θεραπεία.

Τρίτη, 23 Μαρτίου 2010

Θυρεοειδής: Οι παθήσεις και η αντιμετώπισή τους

Ο θυρεοειδής αδένας έχει σχήμα πεταλούδας, βάρος λίγο μεγαλύτερο από ένα βερίκοκο και βρίσκεται στη μέση του λαιμού μας. Παράγει τις θυρεοειδικές ορμόνες Τ3 και Τ4.

Πέμπτη, 14 Αυγούστου 2008

Ο θυρεοειδής και τα νοσήματά του

Ένα απ’ τα σοβαρότερα προβλήματα υγείας του ανθρώπου σε παγκόσμια κλίμακα ήταν και είναι η ιωδιοπενία, που σημαίνει ελλειμματική λήψη ιωδίου με τη διατροφή.

Δευτέρα, 21 Απριλίου 2008

Επέμβαση θυρεοειδούς

Ο θυρεοειδής είναι ο σημαντικότερος αδένας του ανθρώπινου σώματος. Διαχειρίζεται με απόλυτη ακρίβεια τις σπουδαιότερες λειτουργίες του οργανισμού, ρυθμίζοντας τις καύσεις, την ανάπτυξη, το μεταβολισμό και έμμεσα την ψυχική μας υγεία και ισορροπία.

Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2007

04. Ταύρος : θυρεοειδής αδένας και θυροξίνη

Η ζωδιακή περιοχή του Ταύρου αφορά, ανατομικά, στην περιοχή του λαιμού και λειτουργικά στη καλή λειτουργία των αισθήσεων και του μεταβολισμού, με την παραγωγή εκείνων των ορμονών, που μας κάνουν να νιώθουμε το περιβάλλον και να δημιουργούμε συνθήκες ασφάλειας, γαλήνης και ηρεμίας.

Τρίτη, 28 Ιουνίου 2005

Υπερθυρεοειδισμός

Ο θυρεοειδής αδένας όπως υποδεικνύει και το όνομά του μοιάζει με θυρεό. Βρίσκεται μπροστά από την τραχεία. Αποτελείται από δύο λοβούς τον δεξιό και τον αριστερό οι οποίοι συνδέονται με το κεντρικό τμήμα του θυρεοειδούς τον ισθμό. Στην πίσω επιφάνεια του αδένα ανευρίσκονται οι παραθυρεοειδείς αδένες.

Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2003

Ο Θυρεοειδής Αδένας και οι παθήσεις του

Ο θυροειδής αδένας είναι ένας από τους πιο σημαντικούς αδένες του ενδοκρινικού μας συστήματος. Βρίσκεται στο λαιμό μας ακριβώς μπροστά από τους χόνδρους του λάρυγγα και αποτελείται από δύο λoβούς ήτοι τον αριστερό και το δεξιό που ενώνονται μεταξύ τους με τον ισθμό.