Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012

Τα μάτια τον χειμώνα

Οι απότομες εναλλαγές της θερμοκρασίας και η ακτινοβολία του ήλιου μπορούν να προκαλέσουν αρκετά προβλήματα, τόσο στο δέρμα όσο και στα μάτια.

Παρασκευή, 27 Μαΐου 2011

Πόσο επικίνδυνη είναι η ακτινοβολία της μαστογραφίας;

Οι περισσότερες γυναίκες φοβούνται πως με την απαραίτητη ετήσια μαστογραφία τους δέχονται τόση ακτινοβολία ώστε κινδυνεύουν περισσότερο από ενδεχόμενο καρκίνο. Ποια είναι η αλήθεια;

Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2011

Κερατόκωνος και θεραπεία με υπεριώδη ακτινοβολία

Η βάση της θεραπείας είναι η χορήγηση φακών επαφής και στην πλειονότητά τους οι ασθενείς δηλώνουν ικανοποιημένοι με αυτούς.

Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2010

Φυσικοί μηχανισμοί άμυνας του δέρματος κατά της ηλιακής ακτινοβολίας

Το ανθρώπινο δέρμα, σαν προστατευτικό όργανο που είναι, έχει αναπτύξει τους δικούς του φυσικούς μηχανισμούς άμυνας και αυτοπροστασίας, απέναντι στις βλαπτικές επιδράσεις της ηλιακής ακτινοβολίας.

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2009

Υπερηχογράφημα: H ασφαλής εξέταση στην εγκυμοσύνη

Το υπερηχογράφημα είναι η κατ’ εξοχήν τεχνική για τον εντοπισμό προβλημάτων που είναι πιθανό να συνδυάζονται με την κύηση καθώς δεν εκθέτει την έγκυο σε ακτινοβολία, έτσι ώστε να μπορούν να δοθούν οι απαραίτητες για την κάθε περίπτωση λύσεις.

Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2009

Μελάνωμα: ο ήλιος έχει κι άλλα δόντια...

Ειδικά τώρα το καλοκαίρι ένας κίνδυνος για την υγεία μας εμφανίζεται ακόμα πιο απειλητικός: είναι το μελάνωμα το οποίο αποτελεί την πιο επιθετική μορφή καρκίνου του δέρματος και οφείλεται κατά κύριο λόγο στην ηλιακή ακτινοβολία. Ποια είναι, όμως, τα σημεία που πρέπει να προσέχουμε και πώς μπορούμε να προστατευτούμε;

Τρίτη, 02 Σεπτεμβρίου 2008

Αναζωογόνηση προσώπου μετά τις διακοπές

Η υπερβολική έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία προκαλεί αφυδάτωση, αύξηση των ελεύθερων ριζών, αύξηση των τοξινών, οξείδωση και καταστροφή των κυττάρων του δέρματος, τη λεγομένη φωτογήρανση.

Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2008

Οκτώ βασικές ερωτήσεις για το μελάνωμα

Το κακόηθες μελάνωμα είναι κυρίως νόσημα της λευκής φυλής. Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις πως η ηλιακή ακτινοβολία ευνοεί την εμφάνισή του. Η έγκαιρη διάγνωση μαζί με τη χειρουργική αφαίρεση ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ.

Τρίτη, 20 Μαΐου 2008

Προστατέψτε τα μάτια σας από τον ήλιο

Η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο έχει αρνητικές συνέπειες στην υγεία μας. Πώς μπορούμε να προστατέψουμε τα μάτια μας από την ηλιακή ακτινοβολία;

Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2007

4. Ανασφαλή τα όρια για τις κεραίες

Σχετικά με την επικινδυνότητα της ακτινοβολίας που εκπέμπεται από τους σταθμούς κεραίες βάσης των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, κάθε χώρα μπορεί να διαμορφώσει τα δικά της όρια ασφαλείας λαμβάνοντας υπόψη τα όρια που έχουν προταθεί από τον Παγκόσμιο Oργανισμό Yγείας.