Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2011

Οστεοπόρωση: από τη διάγνωση στη θεραπεία

'Aτομα που πάσχουν από οστεοπόρωση κινδυνεύουν σε μεγάλο βαθμό να πάθουν κάποιο κάταγμα το οποίο πολλές φορές, ανάλογα με το βαθμό της νόσου, προκαλείται χωρίς να ασκηθεί αξιόλογη δύναμη.

Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2009

5. Πώς να προλάβετε και πώς να ελέγξετε την οστεοπόρωση στους άνδρες

Η οστεοπόρωση στους άνδρες συχνά εκδηλώνεται με ένα κάταγμα της σπονδυλικής στήλης ή του ισχίου, ενώ στις γυναίκες συχνότερα διαγιγνώσκεται σε έναν έλεγχο ρουτίνας.

Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2009

Τι πρέπει να κάνετε εσείς που θέλετε να διακόψετε το κάπνισμα

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, οι καπνιστές παρουσιάζουν διπλάσια πιθανότητα για εμφάνιση θανατηφόρας καρδιακής νόσου, δεκαπλάσια πιθανότητα για καρκίνο του πνεύμονα, διπλάσια πιθανότητα για σοβαρά κατάγματα του ισχίου και καταρράκτη και τριπλάσια επίπτωση εγκεφαλικών επεισοδίων.

Πέμπτη, 09 Απριλίου 2009

Ολοκεραμικές όψεις στην οδοντιατρική

Οι ολοκεραμικές όψεις χρησιμοποιούνται εδώ και πολλά χρόνια στην οδοντιατρική και με αυτού του είδους τη θεραπεία είναι δυνατό να αποκαταστήσουμε δόντια με κατάγματα, δόντια με έντονες χρώσεις, αλλά και να πραγματοποιήσουμε αισθητικές παρεμβάσεις.

Τρίτη, 10 Μαρτίου 2009

Κατάγματα κόπωσης

Τα κατάγματα κόπωσης αποτελούν συχνή αιτία τραυματισμού σε στρατιώτες και αθλητές, κυρίως δρομείς και οφείλονται στην αδυναμία ανακατασκευής του οστού εξαιτίας επαναλαμβανόμενης φόρτισής του.

Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2009

Ενδοκρινικά νοσήματα και οστεοπόρωση

Ενώ είναι πιθανότερο να εμφανισθεί οστεοπόρωση μετά την εμμηνόπαυση, δεν είναι σπάνια η προεμμηνοπαυσιακή οστεοπόρωση ή η οστική απώλεια που συμβαίνει πριν την εμμηνόπαυση, και μπορεί να καταλήξει σε επώδυνα κατάγματα.

Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2008

Εμμηνόπαυση και οστεοπορωτικά κατάγματα

Πολλές γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση παρουσιάζουν απώλεια οστικής μάζας, οπότε και αυξάνεται ο κίνδυνος καταγμάτων.

Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2008

Οι εξελίξεις στην οστεοπόρωση

H συχνότητα της οστεοπόρωσης στην Eλλάδα, όπως δείχθηκε σε μακρόχρονη μελέτη διάρκειας 30 ετών, των καταγμάτων της περιοχής του ισχίου, έχει τριπλασιαστεί, ενώ υπολογίζεται ότι 800.000 Eλληνίδες έχουν υποστεί στο παρελθόν ένα τουλάχιστον κάταγμα χαμηλής βίας που αποδίδεται στην οστεοπόρωση.

Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2006

4. Πρόληψη και αποφυγή των πτώσεων

Οι πτώσεις αυξάνουν την πιθανότητα για κατάγματα των οστών, και για το λόγο αυτό η προστασία από τις πτώσεις είναι σημαντική για ανθρώπους με οστεοπόρωση.

Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2005

5 σωστές κινήσεις κατά της οστεοπόρωσης

Αίνιγμα: Πώς μπορεί μία γυναίκα να πάθει κάταγμα, χωρίς να χτυπήσει καθόλου; Απάντηση: Εάν έχει οστεοπόρωση!