Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 27 Μαΐου 2011

Πόσο επικίνδυνη είναι η ακτινοβολία της μαστογραφίας;

Οι περισσότερες γυναίκες φοβούνται πως με την απαραίτητη ετήσια μαστογραφία τους δέχονται τόση ακτινοβολία ώστε κινδυνεύουν περισσότερο από ενδεχόμενο καρκίνο. Ποια είναι η αλήθεια;

Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2010

Ψηφιακή μαστογραφία : Ισχυρό όπλο κατά του καρκίνου του μαστού

Η ψηφιακή μαστογραφία χρησιμοποιείται διεθνώς τα τελευταία χρόνια ως διαγνωστική ακτινολογική μέθοδος.

Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2009

Ένα τηλεφώνημα, μια ζωή και η μαστογραφία...

Μια ζωή αξίζει όσο τα 'ψιλά γράμματα' μιας εξέτασης; Όσο το τηλεφώνημα σε έναν γιατρό; Ή όσο η καλόπιστη επιμονή του γιατρού; Αν ο αντίπαλος είναι ο καρκίνος του μαστού, η απάντηση είναι 'ναι'.

Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2006

Μαστογραφία

Με τη μαστογραφία, ο γιατρός σας μπορεί να ανιχνεύσει τον καρκίνο του στήθους, ακόμη κι αν δεν υπάρχουν ενοχλήσεις ή συμπτώματα. Ο εντοπισμός μπορεί να γίνει μέχρι και δύο χρόνια προτού ο καρκίνος του μαστού μεγαλώσει και ψηλαφηθεί.

Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2006

H θέση της υπερηχογραφικής εξέτασης του μαστού σήμερα, η ανίχνευση των παθήσεων του σε συνδυασμό με τη μαστογραφία

Τα τεχνολογικά άλματα στον τομέα της υπερηχογραφίας τα τελευταία χρόνια (υπερηχογράφοι υψηλής ευκρίνειας και πολλαπλών δυνατοτήτων, όπως χρήση χρώματος,3D απεικόνιση κλπ. σε συνδυασμό πάντοτε με την απαραίτητη εμπειρία και συνεχή επιμόρφωση των χρηστών της μεθόδου, επιτρέπουν την αποτελεσματική ανίχνευση των παθήσεων του μαστού συμπεριλαμβανομένων των νεοπλασιών.

Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2002

Μαστογραφία

Η μαστογραφία αποτελεί την έρευνα που μας επιτρέπει την καλύτερη και σφαιρικότερη απεικόνιση της μορφολογίας, της δομής και των παθολογικών αλλοιώσεων του μαστού.