Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2012

Ηλίαση: Πρόληψη και αντιμετώπιση

Η ηλίαση εκδηλώνεται με ατονία, ζάλη, αδυναμία, κράμπες, σύγχυση, ναυτία, εμετό, λιποθυμία, πονοκέφαλο, εγκεφαλική δυσλειτουργία ή διαταραχές ούρων.

Πέμπτη, 21 Απριλίου 2011

Όταν το στομάχι είναι βαρύ…

Αρκετοί ασθενείς παραπονούνται ταυτόχρονα για κάψιμο, φούσκωμα, πόνο, ναυτία, διαταραχές κενώσεων. Η βαρυστομαχιά μειώνει δραστικά την ποιότητα της ζωής του πάσχοντα.

Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2010

Η πρόληψη της νεφρικής νόσου

Η νεφρική νόσος εμφανίζεται σε ένα ασθενή με ένα από τους εξής δύο τρόπους: Ως τυχαίο εύρημα σε εξέταση ρουτίνας ή με εκδηλώσεις νεφρικής δυσλειτουργίας όπως υπέρταση, οιδήματα, ναυτία, έμετο, αιματουρία, ολιγουρία, ανουρία.

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2010

Ουΐσκι ή Βότκα;

Σύμφωνα με νέα μελέτη η οποία τονίζει ότι η βότκα είναι καλύτερο ποτό από το ουΐσκι όσον αφορά τις άμεσες επιπτώσεις τους όπως πονοκέφαλος, ναυτία, δίψα, εύκολη κόπωση ακόμα και την επόμενη ημέρα.

Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου 2008

Συμβουλές για να μην σας χαλάσει το αλκοόλ τις γιορτές

Τα δυσπεπτικά ενοχλήματα, ο πονοκέφαλος και η ναυτία που αποτελούν τις βασικές εκδηλώσεις του 'hang over', εμφανίζονται συχνά το πρωί μετά από βαρύ γεύμα με οινοποσία.

Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2008

Ναυτία και εμετοί στην εγκυμοσύνη

Ένα από τα πιο συχνά ενοχλήματα στην εγκυμοσύνη είναι η ναυτία και οι εμετοί. Κάνουν την εμφάνιση τους μετά την τρίτη εβδομάδα της κύησης και συνήθως διαρκούν μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου.

Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2007

Ναυτία: ένα βασανιστικό σύμπτωμα

Η ναυτία αποτελεί ένα από τα πιο ενοχλητικά συμπτώματα. Συνήθως συνοδεύει καλοήθεις παθήσεις αλλά σπανίως μπορεί να αποτελεί συνοδό σύμπτωμα και σοβαρής νόσου.

Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2006

Ανάπτυξη του εμβρύου

Το πρώτο τρίμηνο είναι οι πρώτοι μόλις μήνες της εγκυμοσύνης σας. Μπορεί να αισθάνεστε καλά και να ξέρετε ότι είστε έγκυος μόνο και μόνο γιατί χάσατε μια περίοδο και κάνατε ένα τεστ εγκυμοσύνης στο σπίτι. Από την άλλη, μπορεί να έχετε ναυτία, κόπωση και να παρουσιάσετε όλα τα χαρακτηριστικά μιας εγκυμοσύνης!

Τρίτη, 02 Νοεμβρίου 2004

Ναυτία και έμετοι ταξιδιωτών

Η ναυτία των ταξιδιωτών αποτελεί ένα από τα πιο δυσάρεστα και ενοχλητικά συμπτώματα που ταλαιπωρεί πολλά άτομα και που αποτελεί αιτία κακοδιαθεσίας για πολλές ώρες ή και ημέρες ακόμα και μετά το πέρας του ταξιδιού.

Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2003

Η δράση του βελονισμού

Μεταξύ άλλων ανέφεραν ότι μετά τον βελονισμό είχαν μειωμένη επιθυμία για κάπνισμα, συμπτώματα απέχθειας στον καπνό, ένοιωσαν ναυτία, ζάλη ή εμετό στην προσπάθεια να ξανακαπνίσουν και το σημαντικότερο, δεν παρουσίασαν τα συμπτώματα έλλειψης νικοτίνης που προαναφέραμε.