Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2022, 12:45

Βοηθάει το σεξ στον καλύτερο ύπνο;

Μπορεί να νομίζετε ότι το σεξ πριν τον ύπνο θα σας γέμιζε ενέργεια, αλλά ίσως είναι ό,τι χρειάζεστε για να αποκοιμηθείτε γρήγορα.

Τρίτη, 26 Απριλίου 2022, 09:24

Σεξουαλικές διαταραχές: Από τη διάγνωση στη θεραπεία

Αποτελούν συχνά αιτία απομάκρυνσης του ζευγαριού που οδηγεί σε μακροχρόνια κακή επικοινωνία.

Τρίτη, 22 Μαρτίου 2022, 13:05

Η παρακολούθηση πορνό επηρεάζει τη σεξουαλική λειτουργία του άντρα;

Τα πρώτα σημάδια επίδρασης εμφανίζονται με διάφορους τρόπους, κυρίως, όπως προαναφέρθηκε, με τον ολοένα και αυξανόμενο χρόνο παρακολούθησης πορνό στο διαδίκτυο.

Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2013

12 μύθοι για το σεξ

Οι μύθοι συμβάλλουν στο να δημιουργούνται μη ρεαλιστικές προσδοκίες, γύρω από την έκφραση και εμπειρία της ανθρώπινης σεξουαλικότητας.

Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2013

Eικόνα του σώματος και σεξουαλική λειτουργία της γυναίκας

'Οσο η γυναίκα αδυνατεί να κοιτάξει μέσα της και να αγαπήσει τον εαυτό της με τα όποια ‘ψεγάδια’ παρατηρεί στον καθρέφτη, τόσο περισσότερο χάνει την αυτοπεποίθησή της με αρνητικό αποτέλεσμα στη σεξουαλικότητά της.

Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2010

Ψυχοσεξουαλική διαπαιδαγώγηση εφήβων

Η σεξουαλικότητα αποτελεί μια αυστηρά ατομική και ιδιωτική πτυχή της ζωής μας και συνδέεται με έννοιες όπως η ερωτική έλξη, η ερωτική πράξη, η σεξουαλική ταυτότητα, οι σεξουαλικές δυσλειτουργίες κ.α.

Παρασκευή, 06 Ιουνίου 2008

Γυναικείος Οργασμός: Μύθοι και πραγματικότητα

Ο οργασμός αναμφίβολα είναι ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο της γυναικείας σεξουαλικότητας. Διαχρονικά, αποτελεί το βασικό προβληματισμό, τόσο των ειδικών θεραπευτών, όσο και των αντίστοιχων ερευνητών που επιχειρούν να κατανοήσουν τους βιολογικούς και ψυχικούς μηχανισμούς που τον διέπουν.

Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2005

Η πρώτη σεξουαλική επαφή

Η σεξουαλικότητα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ανθρώπινη ύπαρξη. Ένας από τους κύριους σκοπούς της ύπαρξής μας ίσως είναι και η διαιώνιση του είδους. Η σεξουαλικότητα επηρεάζεται από το ορμονικό μας σύστημα. Στην διαμόρφωση της σεξουαλικότητας αυτής συμμετέχουν οι γονείς, οι οικογένειες, η κοινωνία και διάφοροι άλλοι παράγοντες όπως η κουλτούρα κλπ.