Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2008

Χρόνιος βήχας στα παιδιά

Ασθμα, παλινδρόμηση, λοιμώξεις και άλλα αίτια μπορούν να κρύβονται πίσω από το χρόνιο βήχα στα παιδιά.

Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2008

Η θεραπεία του άσθματος στους ενήλικες

Η θεραπεία του άσθματος μπορεί γενικά να χωρισθεί σε δύο κατηγορίες: τη θεραπεία ελέγχου της νόσου και τη θεραπεία των παροξυσμών.

Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2008

Βρογχικό άσθμα: Αίτια και διάγνωση

Το άσθμα αποτελεί ένα σοβαρό παγκόσμιο πρόβλημα υγείας. Άνθρωποι όλων των ηλικιών, σε όλο τον κόσμο, πάσχουν από αυτή τη χρόνια νόσο, η οποία, εάν δεν βρίσκεται σε έλεγχο, μπορεί να τους θέσει σοβαρούς περιορισμούς στην καθημερινή τους ζωή ή και να αποβεί μερικές φορές μοιραία.

Τετάρτη, 16 Απριλίου 2008

Οι αλλεργίες της άνοιξης

Στην αλλεργία παθολογικές καταστάσεις όπως το άσθμα, η ρινίτιδα, η κνίδωση, η αναφυλαξία, εκδηλώνονται ως αποτέλεσμα υπερευαισθησίας του οργανισμού σε ουσίες του περιβάλλοντος που ονομάζονται αλλεργιογόνα.

Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2008

Επαγγελματικό άσθμα: Ποιες είναι οι ομάδες υψηλού κινδύνου

Η καθημερινή απασχόληση στην εργασία σας μπορεί να προκαλέσει αλλεργική νόσο. Το επαγγελματικό άσθμα είναι αναπνευστική νόσος που προκαλείται από εισπνεόμενα καυσαέρια, σκόνη ή άλλες δυνητικά επικίνδυνες ουσίες όταν βρίσκεστε στο χώρο εργασίας σας.

Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2004

Αλλεργική ρινίτις

Η χρόνια αλλεργική ρινίτιδα μπορεί να αποτελέσει τον προδιαθεσικό παράγοντα άλλων παθολογικών καταστάσεων με τις οποίες μπορεί και να συνυπάρχει, όπως εκκριτική ωτίτιδα, χρόνια ιγμορίτιδα, χρόνια ρινοφαρυγγίτιδα, άσθμα, ανεπάρκεια στην ομιλία, την ακοή και την ικανότητα εκμάθησης της γλώσσας. Ενοχοποιείται επίσης για την αύξηση της προδιάθεσης στις λοιμώξεις του ανώτερου και κατώτερου αναπνευστικού συστήματος, την πρόκληση ανορεξίας, χρόνιας κόπωσης κακουχίας και ευερεθιστότητας.

Τρίτη, 01 Ιουνίου 2004

Kαταδύσεις και άσθμα: Ποιες νόσοι είναι απαγορευτικές

Εκτιμάται ότι η απόφραξη των αεραγωγών υπό την θάλασσα προδιαθέτει στην ανάπτυξη πνευμονικού βαροτραύματος. Παράλληλα, η δύσπνοια ή ο φόβος της ασφυξίας μπορεί να οδηγήσει στον θάνατο.

Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2002

Επαγγελματικό Άσθμα

Για το άσθμα δεν υπάρχει γενικά αποδεκτός ορισμός αλλά θα μπορούσε να ορισθεί ως η λειτουργική εκείνη ανωμαλία, η οποία χαρακτηρίζεται από μερική απόφραξη των αεροφόρων οδών, με κυμαινόμενη βαρύτητα. Είναι αναστρέψιμη αυτόματα ή μετά από θεραπεία και δεν οφείλεται σε καρδιοαγγειακή αιτία.

Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2001

Eισπνεόμενα κορτιζονούχα φάρμακα

Τουλάχιστον ένα στα δέκα παιδιά έχουν βρογχικό άσθμα στη χώρα μας. Για την αντιμετώπισή του συχνά χορηγούμε εισπνεόμενα κορτιζονούχα φάρμακα.