Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 08 Μαΐου 2013

Μητρικός θηλασμός: Το καλύτερο δώρο για το μωρό σας

Όλες οι μητέρες γνωρίζουν από ένστικτο ότι το μητρικό γάλα είναι η καλύτερη τροφή για το βρέφος τους και μάλιστα οι επιστημονικές έρευνες το αποδεικνύουν συνεχώς. Ποια είναι, λοιπόν, τα οφέλη από το μητρικό θηλασμό και τι πρέπει να γνωρίζουμε;

Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2009

Βασικές στάσεις θηλασμού

Εκτός από την 'κλασική' στάση θηλασμού, υπάρχουν άλλες δύο βασικές στάσεις θηλασμού, που κάθε γυναίκα πού θηλάζει θα έπρεπε να γνωρίζει: Η 'πλευρική' και ο θηλασμός όταν είστε ξαπλωμένη στο κρεβάτι με το μωρό σας.

Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2009

Στήθος και θηλασμός

Παρατηρώντας το στήθος εξωτερικά, διακρίνουμε τη θηλή, που από γυναίκα σε γυναίκα διαφέρει και μπορεί να είναι εξέχουσα, επίπεδη ή και εισέχουσα.

Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2009

Μαστίτιδα και θηλασμός

Στην περίπτωση της μαστίτιδας, μικρόβια μολύνουν κάποιο λοβό του αδένα του στήθους. Η εικόνα της μαστίτιδας είναι χαρακτηριστική.

Τετάρτη, 04 Ιουνίου 2008

Θηλασμός: Οι πρώτες στιγμές

Σε αντίθεση με αυτό που πολλές φορές ακούγεται, ο θηλασμός δεν είναι απλώς ένα ένστικτο, αλλά μια ικανότητα που χρειάζεται εκμάθηση, τόσο από την πλευρά σας, όσο και από την πλευρά του μωρού σας.

Τρίτη, 01 Απριλίου 2008

Τα οφέλη του θηλασμού στη μητέρα

Eίναι γνωστό πως ο θηλασμός έχει οφέλη για τη μητέρα όπως και για το νεογνό. Ποιά είναι τα οφέλη του θηλασμού για τη μητέρα;

Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2008

Ποιά είναι η σύνθεση του μητρικού γάλακτος;

Συχνά ακούει κανείς αόριστα, ότι ο θηλασμός είναι το καλύτερο για το μωρό, σπάνια όμως ακούει κανείς ποια ακριβώς είναι τα πλεονεκτήματά του.

Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2008

Ο πρώτος θηλασμός

Οι μητέρες που μετά τον τοκετό μένουν με το παιδί τους, είναι για τις επόμενες ημέρες πιο στοργικές, μιλάνε περισσότερο μαζί του και το αποχωρίζονται πιο δύσκολα, από τις μητέρες στις οποίες δεν προσφέρθηκε η δυνατότητα του bonding.