Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014

Τι πρέπει να αποφεύγουμε στην εγκυμοσύνη: Καταστροφικές συνήθειες

Το κάπνισμα, το αλκοόλ, τα ωμά τρόφιμα, ο καφές και η σάουνα είναι ορισμένα από αυτά που χρειάζονται προσοχή στην εγκυμοσύνη. Τι πρέπει να προσέχει η έγκυος;

Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2014

Tips για εύκολη διακοπή καπνίσματος

Πώς θα γίνει εύκολη η διακοπή του καπνίσματος και δεν θα υποτροπιάσετε στην παλιά συνήθεια; Δείτε όσα πρέπει να ξέρετε.

Τρίτη, 15 Απριλίου 2014

Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια: ένα παλιό πρόβλημα με πολλές σύγχρονες λύσεις

Η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) είναι μία συχνή αναπνευστική νόσος η οποία μπορεί να προληφθεί και να θεραπευθεί. Η ΧΑΠ οφείλεται σε φλεγμονή των αεραγωγών που προκαλείται από μακροχρόνια έκθεση σε εισπνεόμενους ρύπους, με συχνότερο το κάπνισμα.

Τρίτη, 20 Αυγούστου 2013

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την περιφερική αρτηριοπάθεια

Κυριότερη αιτία είναι η αρτηριοσκλήρυνση, που οφείλεται κυρίως στο κάπνισμα, ενώ ως δεύτερος παράγοντας πρόκλησης της περιφερικής αρτηριοπάθειας, θεωρείται ο σακχαρώδης διαβήτης.

Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2013

Η έγκαιρη διάγνωση των συχνότερων καρκίνων στους άνδρες

Σε γενικές γραμμές η άθληση, οι διατροφικές συνήθειες, η διακοπή του καπνίσματος, η υγιεινή ζωή παίζουν σημαντικό ρόλο στην πρόληψη των καρκίνων του παχέος εντέρου, του πνεύμονα και του προστάτη.

Τρίτη, 25 Ιουνίου 2013

Γερά δόντια…γερή καρδιά!

Όλοι λίγο-πολύ γνωρίζουμε πως για τα καρδιαγγειακά νοσήματα ευθύνονται το κάπνισμα, το μεγάλο βάρος, τα αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης και η αρτηριακή υπέρταση. Όμως, πρόσφατες μελέτες στην Ευρώπη και στην Αμερική πρόσθεσαν στους παράγοντες αυτούς και την περιοδοντική νόσο.

Πέμπτη, 02 Μαΐου 2013

Ο ρόλος του καπνίσματος στην περιοδοντίτιδα

Ένας από τους πιο σημαντικούς επιβαρυντικούς παράγοντες είναι αποδεδειγμένα το κάπνισμα. Η αρνητική επίδραση του καπνίσματος στο περιοδόντιο έγκειται στο ότι ρίχνει την άμυνα των περιοδοντικών ιστών, καθιστώντας τα πιο ευάλωτα στην οδοντική πλάκα.

Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012

Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ)

Η ΧΑΠ αποτελεί μία σύγχρονη πανδημία που οφείλεται στο κάπνισμα. Η διακοπή του καπνίσματος είναι ο μόνος χειρισμός που μπορεί να καθυστερήσει την εξέλιξή της. Όλες οι ερευνητικές προσπάθειες επικεντρώνονται στην πρώιμη διάγνωση της νόσου.

Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012

Αθηροσκλήρωση στις γυναίκες και στα παιδιά

Η συχνότητα της στεφανιαίας νόσου αυξάνεται τα τελευταία χρόνια στις γυναίκες. Οι παράγοντες που ενοχοποιούνται γι’ αυτή την αύξηση είναι το κάπνισμα και η παχυσαρκία.

Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012

Λιγότερο κάπνισμα, περισσότερο σεξ

Το κάπνισμα σκοτώνει το σεξ και πεθαίνει την στύση στον άνδρα....