Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2009

Τι πρέπει να κάνετε εσείς που θέλετε να διακόψετε το κάπνισμα

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, οι καπνιστές παρουσιάζουν διπλάσια πιθανότητα για εμφάνιση θανατηφόρας καρδιακής νόσου, δεκαπλάσια πιθανότητα για καρκίνο του πνεύμονα, διπλάσια πιθανότητα για σοβαρά κατάγματα του ισχίου και καταρράκτη και τριπλάσια επίπτωση εγκεφαλικών επεισοδίων.

Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2009

Παθητικό κάπνισμα και επιπτώσεις στην υγεία

Πάνω από το 10 % των θανάτων που οφείλονται στο κάπνισμα μπορεί να αποδοθούν σε παθητική έκθεση.

Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2009

Καρδιοπάθειες: Το παράδοξο φαινόμενο της Γαλλίας

Η μελέτη Framminham, μία από τις εγκυρότερες, αν όχι η εγκυρότερη μελέτη στον κόσμο, απέδειξε ότι εάν ο άνθρωπος θέλει να προφυλάξει τις στεφανιαίες αρτηρίες της καρδιάς του από αθηροσκλήρωση και κατά συνέπεια από έμφραγμα του μυοκαρδίου ή αιφνίδιο θάνατο θα πρέπει να ξεχάσει το κάπνισμα.

Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2009

Πώς θα διακόψετε το κάπνισμα;

Η διακοπή του καπνίσματος μπορεί να είναι δύσκολη, γι αυτό οι εκτιμήσεις για το εγχείρημα πρέπει να είναι ρεαλιστικές.

Παρασκευή, 07 Νοεμβρίου 2008

Περιοδοντίτιδα και κάπνισμα

Υπάρχουν πολλές μελέτες που αποδεικνύουν ότι το κάπνισμα μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες για την εμφάνιση περιοδοντίτιδας.

Δευτέρα, 06 Οκτωβρίου 2008

Κάπνισμα: Το χρονικό ενός ακήρυκτου πολέμου

Ένας ακήρυκτος πόλεμος μαίνεται μεταξύ των φορέων που σκοπό έχουν να διαφυλάττουν τη Δημόσια Υγεία και της καπνοβιομηχανίας. Ποια θα είναι η έκβασή του;

Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2008

′Εφηβος και κάπνισμα

Στην Ελλάδα, το κάπνισμα μεταξύ των εφήβων είναι συχνότερο από ποτέ, αν και υπάρχει πλέον η επαρκής γνώση για τις βλαβερές του συνέπειες.

Τετάρτη, 02 Απριλίου 2008

Κάπνισμα και υγεία: Aσύμβατη σχέση

Το κάπνισμα αποτελεί σύμφωνα με όλες τις έρευνες της επιστήμης την πρώτη αιτία θανάτου στην αναπτυγμένη Δύση. Oι καπνιστές πεθαίνουν κατά μέσο όρο επτά χρόνια νωρίτερα από όσους δεν κάπνισαν ποτέ.

Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2008

Πώς να προφυλαχτείτε από τις αλλεργίες

Το βασικότερο παθολογικό πρόβλημα, που απασχολεί μεγάλες ομάδες πληθυσμού αυτήν την εποχή είναι οι αλλεργίες της Άνοιξης, στην πυροδότηση των οποίων συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό και το κάπνισμα. Είναι λοιπόν τώρα η κατάλληλη εποχή, για να πάρετε την σημαντική απόφαση διακοπής της ολέθριας αυτής συνήθειας.

Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2008

Βραχνή φωνή: χρόνιο νόσημα ή σύμπτωμα απλού κρυολογήματος;

Το κοινό κρυολόγημα συνοδεύεται συνήθως από βραχνάδα. Στην περίπτωση αυτή δεν χρειάζεται να κάνουμε κάτι περισσότερο από το να πίνουμε πολλά υγρά σε φυσιολογική θερμοκρασία, να μιλάμε λιγότερο, να αποφεύγουμε χώρους με πολύ θόρυβο, όπου αναγκαζόμαστε να μιλάμε πιο δυνατά, να αποφεύγουμε το κάπνισμα και το αλκοόλ.