Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015

Αναφυλακτικό σοκ: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Ποια είναι τα συμπτώματα του αναφυλακτικού σοκ, τι το προκαλεί και πώς το αντιμετωπίζουμε; Όσα πρέπει να ξέρετε για την πιο σοβαρή μορφή αλλεργίας.

Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2014

Αλλεργίες

Ο καλύτερος τρόπος για τη μείωση των συμπτωμάτων της αλλεργίας είναι να προσπαθήσει κανείς αρχικά να αποφεύγει τα αίτια που την προκαλούν.

Πέμπτη, 08 Μαΐου 2014

Λεβοκαμπαστίνη: Η ασφαλής και αποτελεσματική λύση κατά της Αλλεργίας

Ανήκει στα αντιισταμιικά, φάρμακα (χωρίς κορτιζόνη) που χρησιμοποιούνται κατά κόρον για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων αλλεργικής ρινίτιδας και επιπεφυκίτιδας.

Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2013

Πώς προστατευόμαστε από τις αλλεργίες της άνοιξης

Λόγω της ανθοφορίας των φυτών και των συχνών αποδράσεων στην εξοχή, οι αλλεργίες είναι ιδιαίτερα συχνές κατά την Άνοιξη. Ορισμένες μορφές αλλεργίας (π.χ. αλλεργικό shock από τσίμπημα μέλισσας) ενδέχεται να απειλήσουν ακόμα και τη ζωή.

Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012

Αλλεργίες

Τι είναι αλλεργία; Γιατί αφορά ορισμένους και όχι άλλους που ζουν στις ίδιες συνθήκες;

Τρίτη, 26 Ιουλίου 2011

Ανοσοθεραπεία

Η ανοσοθεραπεία (απευαισθητοποίηση) γίνεται με εκχυλίσματα αλλεργιογόνων (δηλαδή των ουσιών που προκαλούν τις αλλεργίες). Τα εκχυλίσματα προέρχονται από διάφορες βιολογικές πηγές που περιέχουν αλλεργιογόνα τα οποία μπορούν να προκαλέσουν ανοσιακή ανταπόκριση. Η ανοσοθεραπεία είναι μια προσπάθεια να μειωθεί η επίδραση που ασκεί το αντίσωμα (ανοσοσφαιρίνη Ε) που προκαλεί την αλλεργία μέσω σταδιακώς αυξανομένων δόσεων των ουσιών εκείνων στις οποίες έχει ευαισθητοποιηθεί ο ασθενής.

Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2010

Κλινική εικόνα των τροφικών αλλεργιών

Οι εκδηλώσεις της τροφικής αλλεργίας εμφανίζονται μετά από κατανάλωση ή έκθεση σε πολύ μικρές ποσότητες εντός λίγων λεπτών έως και 2 ωρών.

Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2010

Αλλεργία στο φυσικό λάστιχο

Από τα μέσα της δεκαετίας του 1980 παρατηρήθηκε μαζική αύξηση της χρήσεως λαστιχένιων γαντιών από το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό λόγω της μεγάλης δημοσιότητας που έλαβε το ενδεχόμενο μόλυνσης δια του αίματος και των υγρών του σώματος από τον ιό HIV (AIDS).

Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2010

Γενικές πληροφορίες για την τροφική αλλεργία

Κανείς δεν γνωρίζει πότε και που έλαβαν χώρα για πρώτη φορά ανθρώπινες αλλεργικές αντιδράσεις στα τρόφιμα.

Τετάρτη, 07 Ιουλίου 2010

Αλλεργία και πρόληψη

Στην αλλεργία, παθολογικές καταστάσεις όπως το άσθμα, η ρινίτιδα, η κνίδωση, η αναφυλαξία, εκδηλώνονται ως αποτέλεσμα υπερευαισθησίας του οργανισμού σε ουσίες του περιβάλλοντος που ονομάζονται αλλεργιογόνα.