Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 03 Ιανουαρίου 2013

Ρινολαλία και λυκόστομα

Στις περιπτώσεις με λυκόστομα διαφέρει η ποσότητα και η ποιότητα της ρινολαλίας καθώς και οι λανθασμένα εκφερόμενοι φθόγγοι ανάλογα με τα εξης.

Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2009

‘Λαγώχειλο’: Πώς επιτυγχάνεται η πλήρης αποκατάσταση

Περίπου 140 παιδιά γεννιούνται κάθε χρόνο στην Ελλάδα με σχιστίες χείλους και υπερώας, το γνωστό ‘λαγώχειλο’ ή ‘λυκόστομα’. Παλαιότερα, τα κοινωνικά -και όχι μόνο- προβλήματα που αντιμετώπιζαν αυτά τα παιδιά λόγω της εμφάνισής τους ήταν ανυπέρβλητα. Σήμερα, όμως, η ιατρική μπορεί να δώσει άριστες λύσεις ώστε τα παιδιά αυτά μετά το τέλος της θεραπείας τους να μη διαφέρουν σε τίποτα από τα άλλα.

Τρίτη, 27 Μαΐου 2008

Ο λύκος της στέπας στη σύγχρονη κοινωνία

Πίσω από κάθε παραπέτασμα βρίσκεται η ουσία των πραγμάτων. Ο λύκος της στέπας συμβολίζει κάθε άτομο στη σημερινή μας κοινωνία. Η κοινωνία μας με τη σειρά της μεταλλάσσεται σε λύκο της στέπας. Πίσω από τον συμβολισμό του λύκου της στέπας βρίσκεται ένα άτομο μοναχικό και απομονωμένο.

Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 1996

Συστηματικός ερυθηματώδης Λύκος (ΣΕΛ)

Ο Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος,- ΣΕΛ (Systemic Lupus erythematodus-SLE) ανήκει στην οικογένεια των ρευματικών παθήσεων. Οι ρευματικές παθήσεις προσβάλλουν τις αρθρώσεις, τους μυς και άλλα τμήματα του σώματος και συχνά περιλαμβάνουν κι ανωμαλίες του ανοσοποιητικού συστήματος.