Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2008

Πώς επεμβαίνουμε σε περίπτωση πνιγμού

Συνήθως μερική μόνο ποσότητα νερού εισχωρεί στους πνεύμονες και 100% των ασθενών πεθαίνουν χωρίς πράγματι να έχουν εισροφήσει νερό.

Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2008

Οδηγίες για όσους ταξιδέψουν στην Κίνα

Συμβουλές για την πρόληψη ασθενειών και ατυχημάτων, για όσους ταξιδέψουν στην Κίνα, δίνει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2008

Πρώτες βοήθειες σε επείγουσες καταστάσεις

Υπάρχουν υπερεπείγουσες καταστάσεις, τις οποίες όλοι πρέπει να μάθουν να αναγνωρίζουν και να δίνουν τις πρώτες βοήθειες, διότι μερικές απλές κινήσεις μπορεί να αποδειχθούν σωτήριες για τον πάσχοντα άνθρωπο, μέχρι να του δοθεί η ενδεδειγμένη ιατρική αγωγή.

Δευτέρα, 03 Σεπτεμβρίου 2007

Σοβαρές βλάβες από φωτιά

Oι σοβαρές βλάβες από φωτιά είναι συνήθως τα εγκαύματα και οι βλάβες της αναπνευστικής οδού. Τις περισσότερες φορές οι βλάβες είναι συνδυασμένες, με συνέπεια την επιβάρυνση της κλινικής κατάστασης του ασθενούς.

Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2007

Οξείες τροφικές δηλητηριάσεις και δυσανεξίες στα τρόφιμα

Τα συμπτώματα που μπορεί να προκαλέσουν οι οξείες τροφικές δηλητηριάσεις, πιθανόν να είναι απλά επιγαστρικά άλγη ή αυτοπεριοριζόμενα διαρροϊκά σύνδρομα, ίσως όμως να εμφανιστεί σοβαρή διάρροια, εμετός, υψηλός πυρετός, επίμονη επιγαστραλγία, αιματηρή κένωση.

Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2007

Συμβουλές για ταξίδια χωρίς απρόοπτα

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο οργανισμό Τουρισμού τουλάχιστον το 50% των ταξιδιωτών, ιδιαιτέρως αυτών που ταξιδεύουν σε χώρες του Τρίτου Κόσμου, αναφέρουν κάποιο πρόβλημα υγείας κατά την διάρκεια του ταξιδιού, ή μετά την επάνοδο, οφειλόμενο στο ταξίδι.

Τετάρτη, 25 Απριλίου 2007

Μύθοι και πραγματικότητα για τις ζώνες ασφαλείας

Η χρήση ζώνης μπορεί να αποτρέψει 5 στους 10 θανάτους. Επίσης μην ξεχνάτε ότι 3 στα 4 θανατηφόρα ατυχήματα συμβαίνουν σε απόσταση που δεν ξεπερνά τα 40 χλμ. από το σπίτι.

Τετάρτη, 25 Απριλίου 2007

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα παιδικά καθίσματα

Τα παιδιά κάνουν ό,τι και οι γονείς τους! Το πιτσιρίκι σας δεν θα καθίσει με ευχαρίστηση στο κάθισμά του αν εσείς δεν φοράτε τη δική σας ζώνη ασφαλείας!

Τετάρτη, 25 Απριλίου 2007

Η αλήθεια για τα κράνη και τον προστατευτικό τους ρόλο στα ατυχήματα

Για κάθε 1,5 χλμ. οδήγησης, ένας μοτοσυκλετιστής κινδυνεύει 16 φορές περισσότερο να πεθάνει σε μια σύγκρουση από ότι ο οδηγός ενός άλλου οχήματος.

Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2006

H ασφάλειά μας στον υδάτινο χώρο

Πόσο καλά γνωρίζουν τα παιδιά μας να κολυμπούν; Ποιοί είναι οι παράγοντες κινδύνου για την πρόκληση ατυχήματος στον υδάτινο χώρο;