Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 07 Ιουλίου 2004

Πώς αντιλαμβανόμαστε την ύπαρξη κοριών

Θα αντιληφθείτε την ύπαρξή τους πιθανόν από τις κόκκινες διογκώσεις στο δέρμα, οι οποίες προκαλούν φαγούρα ενώ εξελίσσονται και σε φυσαλίδες.

Τετάρτη, 07 Ιουλίου 2004

Μέλισσες και σφήκες: Προσοχή στις αλλεργικές αντιδράσεις

Εάν θέλετε να τα αποφύγετε, μην συχνάζετε κοντά σε λουλούδια, θάμνους, κήπους, και κυρίως μην φοράτε έντονα αρώματα ή χρησιμοποιείτε καλλυντικά γενικά τα οποία σας περιβάλλουν με ένα σύννεφο ευωδιάς. Γίνεστε εύκολα πόλος έλξης για αυτά...

Τετάρτη, 07 Ιουλίου 2004

Συμβουλές προστασίας από τα τσιμπήματα στην αμμουδιά

Μέσα στο νερό ο πιο αναπάντεχος “εχθρός” των κολυμβητών είναι οι τσούχτρες. Ενδέχεται επίσης να εμφανιστούν μέδουσες και θαλάσσιες ανεμώνες. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το τσίμπημα της τσούχτρας σπάνια έχει σοβαρές παρενέργειες, και μόνο σε ευαίσθητα και αλλεργικά άτομα.

Τετάρτη, 07 Ιουλίου 2004

Δάγκωμα από φίδια, σκορπιούς και αράχνες

Ακούγεται απίθανο, αλλά δεν είναι διότι στην ελληνική ύπαιθρο υπάρχουν και αυτά τα ερπετά. Τα τσιμπήματα αυτά είναι επικίνδυνα και πρέπει να αντιμετωπίζονται αμέσως.

Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2004

Τι πρέπει να περιέχει το φαρμακείο των διακοπών

Όπου κι αν επιλέξετε να πάτε για τις διακοπές σας, καλό είναι κατά την προετοιμασία σας να αφήσετε λίγο χώρο και για το φαρμακείο των διακοπών.

Τρίτη, 08 Ιουνίου 2004

Τι πρέπει να κάνουμε αν το αυτοκινητό μας πέσει στο νερό

Αν το όχημα στο οποίο επιβαίνετε βρεθεί ξαφνικά στο νερό, το πιο σημαντικό είναι να παραμείνετε ψύχραιμοι.

Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2003

Περιμένοντας το ασθενοφόρο

Οι πιθανότητες να γίνουμε μάρτυρες εκτάκτων περιστατικών υγείας που απαιτούν την άμεση παρέμβασή μας είναι αρκετά μεγάλες. Τα περιστατικά αυτά μπορούν να συμβούν οπουδήποτε (σπίτι, αυτοκίνητο, δρόμο, κλπ), και μπορούν να αφορούν είτε άμεσα και συγγενικά μας πρόσωπα είτε αγνώστους συνανθρώπους μας.

Τρίτη, 15 Ιουλίου 2003

Πώς αποφεύγονται οι πτώσεις

Οι πτώσεις σκοτώνουν περισσότερα άτομα από οποιαδήποτε άλλη αιτία ατυχημάτων. Είναι ο Νο1 κίνδυνος μετά τα τροχαία ατυχήματα.

Δευτέρα, 14 Ιουλίου 2003

Mέτρα πρόληψης ατυχημάτων στον υδάτινο χώρο

Ποτέ μην αφήνετε το παιδί σας χωρίς επίβλεψη μέσα ή κοντά σε νερό!

Δευτέρα, 14 Ιουλίου 2003

Χρήση ρουχισμού ως μέσο επίπλευσης

Όσο κι αν σας φαίνεται παράξενο αν χρειαστεί τα ρούχα μας μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μέσο επίπλευσης και να μας διατηρήσουν στην επιφάνεια του νερού.