Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2010

Υπερηχογράφημα ισχίων: Απλή εξέταση, με μεγάλη σημασία

Είναι απολύτως απαραίτητο για τη μελλοντική σωματική ανάπτυξη του νεογνού να εντοπιστούν έγκαιρα όλα τα πιθανά προβλήματα. Το υπερηχογράφημα ισχίων είναι μια απλή εξέταση που μπορεί να βοηθήσει ένα παιδί να αποφύγει πιθανά κινητικά προβλήματα, τα οποία εντοπίζονται στην άρθρωση του ισχίου.

Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2009

5. Πώς να προλάβετε και πώς να ελέγξετε την οστεοπόρωση στους άνδρες

Η οστεοπόρωση στους άνδρες συχνά εκδηλώνεται με ένα κάταγμα της σπονδυλικής στήλης ή του ισχίου, ενώ στις γυναίκες συχνότερα διαγιγνώσκεται σε έναν έλεγχο ρουτίνας.

Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2009

Τι πρέπει να κάνετε εσείς που θέλετε να διακόψετε το κάπνισμα

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, οι καπνιστές παρουσιάζουν διπλάσια πιθανότητα για εμφάνιση θανατηφόρας καρδιακής νόσου, δεκαπλάσια πιθανότητα για καρκίνο του πνεύμονα, διπλάσια πιθανότητα για σοβαρά κατάγματα του ισχίου και καταρράκτη και τριπλάσια επίπτωση εγκεφαλικών επεισοδίων.

Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2009

Πώς θα ‘δουλέψει’ μια άρθρωση

Ύστερα από ακινησία μιας άρθρωσης στα άνω άκρα (π.χ. ώμος, αγκώνας, καρπός) ή στα κάτω άκρα (ισχίο, γόνατο, ποδοκνημική), υπάρχουν δυσκαμψία, δυσκινησία, πόνος και φόβος στην επαναφορά της φυσιολογικής κίνησης.

Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2008

Αντιμετώπιση της οστεοαρθρίτιδας ισχίου με τη μέθοδο AMIS

Η αντιμετώπιση της οστεοαρθρίτιδας ισχίου σε προχωρημένα στάδια γίνεται με ολική αρθροπλαστική. Η μέθοδος AMIS (Anterior Minimally Invasive Surgery) αποτελεί μια μέθοδο αρθροπλαστικής ισχίου με χειρουργική ελάχιστης επεμβατικότητας με πρόσθια προσπέλαση της άρθρωσης του ισχίου.

Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2008

Οι εξελίξεις στην οστεοπόρωση

H συχνότητα της οστεοπόρωσης στην Eλλάδα, όπως δείχθηκε σε μακρόχρονη μελέτη διάρκειας 30 ετών, των καταγμάτων της περιοχής του ισχίου, έχει τριπλασιαστεί, ενώ υπολογίζεται ότι 800.000 Eλληνίδες έχουν υποστεί στο παρελθόν ένα τουλάχιστον κάταγμα χαμηλής βίας που αποδίδεται στην οστεοπόρωση.

Τρίτη, 31 Ιουλίου 2007

Laser για τη θεραπεία του πόνου στη μέση

Ο Ιπποκράτης το 400 π.Χ. χρησιμοποίησε πρώτος τον όρο ισχιαλγία για να περιγράψει το άλγος στο ισχίο (πόνος στο πόδι). Αντίστοιχα, οσφυαλγία σημαίνει άλγος στην οσφύ (πόνος στη μέση). Συχνά ο πόνος στη μέση επεκτείνεται και στο πόδι, οπότε έχουμε την οσφυοϊσχιαλγία.

Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2003

Οστεοαρθρίτιδα του ισχίου

Οστεοαρθρίτιδα είναι η προοδευτική καταστροφή του χόνδρου της άρθρωσης. Διακρίνεται σε πρωτοπαθή οστεοαρθρίτιδα όπου τα αίτια είναι άγνωστα και σε δευτεροπαθή όπου υπάρχει συγκεκριμένη αιτία.