Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη χοληστερόλη

Όπως είναι γνωστό, τα κυριότερα λιπίδια του πλάσματος είναι η χοληστερόλη, τα τριγλυκερίδια, τα φωσφολιπίδια και τα λιπαρά οξέα. Η χοληστερόλη αποτελεί δομικό στοιχείο των κυτταρικών μεμβρανών, είναι πρόδρομος ουσία των χολικών αλάτων, των γεννητικών ορμονών και της βιταμίνης D.

Τρίτη, 04 Μαρτίου 2014

Πώς θα αυξήσω την 'καλή' χοληστερόλη;

Δείτε πώς μπορεί η διατροφή και απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής να επηρεάσουν τα επίπεδα της "καλής" χοληστερόλης.

Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2014

Φυτοστερόλες: Τελευταία δεδομένα για τη μείωση της χοληστερόλης

Υπάρχουν τρόφιμα, που είναι σε θέση να μειώνουν ουσιαστικά τη χοληστερόλη στο αίμα.

Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2014

«Μποξ» με τη χοληστερόλη: Συμβουλές για «άμυνα» και «επίθεση»

Η αυξημένη χοληστερόλη (ή χοληστερίνη) είναι μια παθολογική κατάσταση χωρίς συμπτώματα. Δεν πονάει, δεν προκαλεί ζαλάδα ή πυρετό, δεν μας κάνει να νιώθουμε αδύναμοι ή νυσταγμένοι. Όμως μπορεί να φράξει τα αγγεία μας σε μεγάλο βαθμό και μελλοντικά να αποτελέσει μία αιτία θανάτου.

Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2014

Φυτοστερόλες: Αποδεδειγμένα μειώνουν τη χοληστερόλη

Οι φυτοστερόλες αποτελούν συστατικά των τροφίμων που συνδέονται με τα λιπίδια του αίματος και συγκεκριμένα με την μείωση των αυξημένων επιπέδων χοληστερόλης.

Τρίτη, 25 Ιουνίου 2013

Γερά δόντια…γερή καρδιά!

Όλοι λίγο-πολύ γνωρίζουμε πως για τα καρδιαγγειακά νοσήματα ευθύνονται το κάπνισμα, το μεγάλο βάρος, τα αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης και η αρτηριακή υπέρταση. Όμως, πρόσφατες μελέτες στην Ευρώπη και στην Αμερική πρόσθεσαν στους παράγοντες αυτούς και την περιοδοντική νόσο.

Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013

Δίαιτα και άσκηση κατά της χοληστερίνης

Έχει αποδειχτεί ότι η αύξηση της χοληστερόλης είναι ένας από τους προδιαθεσικούς παράγοντες που αυξάνουν την πιθανότητα νόσησης από στεφανιαία νόσο, τη σύγχρονη μάστιγα του 20ου αιώνα.

Τετάρτη, 16 Απριλίου 2008

Χειρουργική αντιμετώπιση οξείας χολοκυστίτιδας

Τα προβλήματα στην χοληδόχο κύστη συνήθως προκαλούνται από την παρουσία χολολίθων (πέτρες). Σχηματίζονται κυρίως από χοληστερόλη και χολικά άλατα στην χοληδόχο κύστη ή στον χοληδόχο πόρο.

Πέμπτη, 10 Απριλίου 2008

Καρδιά και εμμηνόπαυση

Τα καρδιαγγειακά νοσήματα είναι η σημαντικότερη αιτία νοσηρότητας και θνησιμότητας μετά την εμμηνόπαυση. Η προστατευτική δράση των οιστρογόνων χάνεται ενώ αυξάνεται και η χοληστερόλη. Η πρόληψη είναι η σημαντικότερη θεραπεία.

Πέμπτη, 06 Μαρτίου 2008

Check up: ποια προβλήματα υγείας διερευνά

Οι εργαστηριακοί έλεγχοι περιλαμβάνουν συχνά, γενική αίματος, μετρήσεις σακχάρου, ουρικού οξέως, τριγλυκεριδίων, χοληστερόλης και γενική ούρων.