Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2011

Σε ποιες περιπτώσεις και γιατί χρειάζεται ρευματολόγος

Παθήσεις όπως η οστεοαρθρίτιδα, η οστεοπόρωση, η ρευματοειδής αρθρίτιδα και οι σπονδυλοαρθροπάθειες είναι αρκετά κοινές και δυστυχώς έχουν μεγάλες επιπτώσεις τόσο για την υγεία όσο και για την ποιότητα ζωής του πάσχοντος.

Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2010

Η πρόληψη της αρθρίτιδας

Η δυσκαμψία και ο πόνος των αρθρώσεων παρουσιάζεται σε μία ευρεία γκάμα ασθενών, που προσέρχονται στο παθολογικό ιατρείο. Τι πρέπει να γνωρίζετε:

Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2009

Η διάγνωση της ρευματοειδούς αρθρίτιδας

Ως οδηγό, οι ρευματολόγοι χρησιμοποιούν επτά κριτήρια τα οποία υιοθετήθηκαν το 1987 από το Αμερικανικό Κολέγιο Ρευματολογίας (ACR).

Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2008

Ψωριασική αρθρίτιδα

Ψωριασική αρθρίτιδα είναι η ονομασία η οποία δίνεται στη χρόνια φλεγμονή των αρθρώσεων σε ασθενείς με ψωρίαση, μία δερματική νόσο. Η ψωριασική αρθρίτιδα είναι μία συχνή παθολογική κατάσταση, αλλά παραμένει ελάχιστα γνωστή. 

Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2008

Ρευματοειδής Αρθρίτιδα

Πόσο κοινή είναι η ρευματοειδής αρθρίτιδα; Είναι επίσης γνωστή ως ρευματισμοί των άρθρων, μιας και προσβάλλει κυρίως τις αρθρώσεις. Στην Ελλάδα, μεταξύ 0,6 και 1% του πληθυσμού, ή περισσότερο από 60.000 άνθρωποι, υποφέρουν από ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Πέμπτη, 06 Νοεμβρίου 2008

Νεανική ιδιοπαθής αρθρίτιδα

Η διάγνωση βασίζεται σε προσεκτική αξιολόγηση των τωρινών ή των παρελθόντων συμπτωμάτων του παιδιού ή του έφηβου σε συνδυασμό με κλινική εξέταση των αρθρώσεων.

Τετάρτη, 09 Ιουλίου 2008

6. Ψωριασική αρθρίτιδα

Υπάρχουν 4 μορφές ψωριασικής αρθρίτιδας, με συχνότερη αυτή που προσβάλλει ασύμμετρα τις φαλαγγικές αρθρώσεις χεριών και ποδιών με οίδημα αυτών, 'σαν λουκάνικο'.

Παρασκευή, 05 Αυγούστου 2005

Γονόρροια (Βλενόρροια)

Η γονόρροια οφείλεται σε ένα βακτηρίδιο το οποίο μπορεί να προκαλέσει στείρωση, αρθρίτιδα, προβλήματα καρδιάς, και ανωμαλίες του κεντρικού νευρικού συστήματος.