Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 07 Δεκεμβρίου 2009

Δέκα απαντήσεις για τις θεραπείες με βλαστοκύτταρα

Τα βλαστοκύτταρα είναι ένα νέο θεραπευτικό εργαλείο στην Ιατρική διαφορετικό από τα φάρμακα που μέχρι σήμερα είχαμε συνηθίσει. Πώς αποκαθιστούν τη βλάβη στον οργανισμό;

Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2009

Επιστημονικές Καινοτομίες στο Γλαύκωμα: Τι να περιμένουμε τα επόμενα χρόνια;

Νέες διαγνωστικές δοκιμασίες, νευροπροστασία, εμβρυονικά βλαστοκύτταρα και νέες χειρουργικές τεχνικές αποτελούν τις μελλοντικές εξελίξεις όσον αφορά το γλαύκωμα.

Τρίτη, 18 Αυγούστου 2009

Διάσταση απόψεων για τα βλαστοκύτταρα

Το 2006 δημοσιεύτηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση νέα πεδία εφαρμογών των βλαστικών κυττάρων. Στις εφαρμογές αυτές περιλαμβάνεται το αίμα του ομφαλίου λώρου, μαζί με τον μυελό των οστών στο πρόγραμμα των αυτόλογων και αλλογενών μεταμοσχεύσεων.

Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2009

'Πλαστική' δέρματος με βλαστοκύτταρα

Η χορήγηση των μεσεγχυματικών κυττάρων του λίπους στην περιοχή που θέλουμε να αποκαταστήσουμε προσδίδει μόνιμο αποτέλεσμα, διότι τα μεσεγχυματικά κύτταρα είναι αυτά που παράγουν τα συστατικά του δέρματος.

Πέμπτη, 07 Αυγούστου 2008

Βλαστοκύτταρα: Πηγή ζωής

Νέα στοιχεία που προκύπτουν από πρόσφατη μελέτη ενισχύουν την αξία της φύλαξης βλαστικών κυττάρων του αίματος ομφάλιου λώρου.

Τετάρτη, 04 Ιουλίου 2007

Βλαστοκύτταρα: ελπίδα ζωής

Η πρόοδος της Κυτταρικής Βιολογίας σε συνδυασμό με την ανάπτυξη της Μοριακής Βιολογίας έχουν ως αποτέλεσμα την κατανόηση βασικών λειτουργιών των βλαστικών κυττάρων.