Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2020

Βιολογική ενίσχυση με βλαστοκύτταρα σε παθήσεις του ώμου

Σήμερα,η αποκατάσταση, αυτών των τραυματισμών γίνεται αρθροσκοπικά.

Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014

Εμβρυικά βλαστοκύτταρα για την παραγωγή οστών και χόνδρων

Στην παραγωγή οστού και χόνδρου στοχεύουν έρευνες, μέσω των οποίων γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθούν πιο ώριμες μορφές κυττάρων από τα εμβρυικά βλαστοκύτταρα και στην ιδανική περίπτωση οστεοβλάστες και χονδροβλάστες

Τρίτη, 04 Ιουνίου 2013

Βλαστοκύτταρα: το παρόν και το μέλλον της επιστήμης και της ιατρικής

Οι θεραπευτικές μέθοδοι τα τελευταία χρόνια αλλάζουν και γίνονται περισσότερο φιλικές και λιγότερο τραυματικές για τον ασθενή. Μειώνουν τη νοσηρότητα, το κόστος, τις επιπλοκές και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής.

Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012

21ος αιώνας: ο αιώνας των βλαστοκυττάρων

Στον αιώνα που διανύουμε δύο βραβεία Νόμπελ απονεμήθηκαν σε ερευνητές που το πεδίο της έρευνές τους είναι τα βλαστοκύτταρα. Το βραβείο Νόμπελ φέτος μοιράστηκε ανάμεσα στον Ιάπωνα Shinya Yamanaka, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Kyoto και τον Άγγλο John Gurdon, παλαιότερα καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ και σήμερα Πρόεδρο του Gurdon Institute of Cambridge.

Πέμπτη, 02 Αυγούστου 2012

Τα βλαστοκύτταρα στη θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας

Η αύξηση της ηλικίας, ο τραυματισμός και αυτοάνοσες παθήσεις που προσβάλουν τις αρθρώσεις αποτελούν τις κυριότερες αιτίες της οστεοαρθρίτιδας.

Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012

Tα νεαρά βλαστοκύτταρα είναι καλύτερα

Τα βλαστοκύτταρα του ομφαλοπλακουντιακού αίματος είναι κύτταρα μηδενικής ηλικίας, η χρήση τους προσφέρει σημαντικά θεραπευτικά αποτελέσματα και παρακολουθώντας τη διεθνή βιβλιογραφία διαπιστώνει κάποιος τη συνεχή αύξηση της θεραπευτικών χρήσεων, με τάση κυρίως από το ίδιο το παιδί που του ανήκουν και στη συνέχεια από τα συμβατά μέλη της οικογένειάς του.

Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2012

Πρόοδοι στη χρήση των βλαστοκυττάρων των δοντιών

Νεότερες έρευνες έδειξαν ότι τα βλαστοκύτταρα του δοντιού έχουν περισσότερες δυνατότητες από αντίστοιχα που προέρχονται από το μυελό των οστών.

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012

Πρόοδοι στη χρήση βλαστοκυττάρων

Καθημερινά τα βλαστοκύτταρα κερδίζουν έδαφος σε νέες θεραπείες οι οποίες χαρακτηρίζονται ασφαλείς, μη επεμβατικές και χωρίς μεγάλα κόστη.

Τρίτη, 09 Αυγούστου 2011

Τα δόντια μας, πηγή βλαστοκυττάρων

Τα βλαστοκύτταρα μπορούν κάτω από κατάλληλες συνθήκες να διαφοροποιηθούν σε άλλα κύτταρα του οργανισμού και να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία παθήσεων που μέχρι σήμερα θεωρούνταν ανίατες.

Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2010

Θεραπεία πνευμονοπαθειών με τη χρήση βλαστοκυττάρων

Η θεραπεία με αυτόλογα Βλαστοκύτταρα δείχνει να είναι ένας νέος και αποτελεσματικός τρόπος παρέμβασης για πολλές ασθένειες, ενώ έχει και το επιπλέον πλεονέκτημα της αποφυγής της ανοσολογικής απόρριψης, καθώς πρόκειται για κύτταρα του ίδιου του ασθενούς.