Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 12 Μαΐου 2010

Νεώτερες Αντιλήψεις και Θεραπευτικές Προσεγγίσεις στο Γλαύκωμα

Το γλαύκωμα δεν είναι απλά μια νόσος που αφορά αποκλειστικά τον οφθαλμό, είναι μια νευροεκφυλιστική πάθηση όπως η νόσος του Parkinson και η νόσος Alzheimer.

Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2009

Επιστημονικές Καινοτομίες στο Γλαύκωμα: Τι να περιμένουμε τα επόμενα χρόνια;

Νέες διαγνωστικές δοκιμασίες, νευροπροστασία, εμβρυονικά βλαστοκύτταρα και νέες χειρουργικές τεχνικές αποτελούν τις μελλοντικές εξελίξεις όσον αφορά το γλαύκωμα.

Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2008

Γλαύκωμα: Όταν μειώνεται το εύρος του οπτικού πεδίου

Το Γλαύκωμα είναι μία σχετικά συνηθισμένη αλλά πολύ σοβαρή οφθαλμική πάθηση που αποτελεί διεθνώς μία από τις πρώτες αιτίες τύφλωσης ή οπτικής αναπηρίας.

Πέμπτη, 22 Μαΐου 2008

Η σημασία της πρόληψης του γλαυκώματος

Το γλαύκωμα θεωρείται ένα από τα βασικά αίτια απώλειας της όρασης, ιδιαίτερα στα ηλικιωμένα άτομα. Πρόκειται για μία νόσο του οπτικού νεύρου στο οποίο προκαλείται βλάβη από –συνήθως- την αύξηση της ενδοφθάλμιας πίεσης. Εαν το οπτικό νεύρο καταστραφεί σε όλη του την έκταση, προκαλείται τύφλωση.

Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2008

Παιδιατρικό γλαύκωμα

Το γλαύκωμα στα παιδιά είναι διαφορετικό από την αντίστοιχη ασθένεια στους ενήλικες. Η αύξηση ενδοφθάλμιας πίεσης με φθορά του οπτικού νεύρου στα παιδιά μπορεί να προκληθεί από οφθαλμολογικές χειρουργικές επεμβάσεις, όπως αφαίρεση του καταρράκτη ή αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς, από τραύμα στα μάτια, από φλεγμονές, κυρίως ιριδοκυκλίτιδα.

Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2008

SLT: Η νέα θεραπεία laser για το γλαύκωμα

Το SLT είναι μια νέα, απλή, αποτελεσματική laser διαδικασία η οποία μειώνει την ενδοφθάλμια πίεση που σχετίζεται με το γλαύκωμα.

Δευτέρα, 30 Μαΐου 2005

Γλαύκωμα: Πρόληψη και θεραπεία

Το γλαύκωμα είναι μια ομάδα σημαντικών παθήσεων των ματιών που προσβάλει περίπου το 2% του πληθυσμού, δηλ. ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων. Είναι μια νόσος, που δεν έχει συνήθως συμπτώματα και η οποία οδηγεί στην τύφλωση εφόσον δεν διαγνωσθεί και αντιμετωπιστεί έγκαιρα.