Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 07 Φεβρουαρίου 2011

H αναγκαιότητα εμβολιασμού έναντι της γρίπης

Παγκοσμίως, 250.000 ως 500.000 θάνατοι συμβαίνουν ετησίως, κυρίως σε ηλικιωμένους, λόγω της εποχικής γρίπης και των επιπλοκών της.

Τετάρτη, 07 Απριλίου 2010

Της γρίπης επίλογος

Είναι πολλοί που ακόμα ρωτούν τι πράγματι συνέβη με τη γρίπη που πέρασε. Είναι άλλοι που απορούν γιατί ξοδεύτηκαν τόσα πολλά σε μία περίοδο οικονομικής δυσπραγίας και άλλοι που διερωτώνται ότι, καλά, θα γίνουν τα ίδια και με την επόμενη επιδημία γρίπης

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2010

Ιός της γρίπης H1N1: Τα μέτρα προφύλαξης στην εγκυμοσύνη

Ο νέος ιός της γρίπης Α (H1N1) αποτελεί σήμερα μία από τις σημαντικότερες απειλές για την υγεία μας. Σε αρκετές χώρες, μάλιστα, παρατηρήθηκε αυξημένος κίνδυνος για τις εγκύους, ιδιαίτερα κατά το δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο της κύησης. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να γνωρίζουμε τα ορθά μέτρα προφύλαξης αλλά και τον σωστό τρόπο αντίδρασης σε περίπτωση που εμφανιστούν συμπτώματα νόσησης.

Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2009

Εμβόλια γρίπης και αποτελεσματική πρόληψη σοβαρών επιπλοκών

Παρά τον γενικό προβληματισμό αναφορικά με τις παρενέργειες των εμβολίων που έχει αναπτυχθεί παγκοσμίως από μία μερίδα πολιτών και συνεπικουρείται από μία ομάδα κυρίως ομοιοπαθητικών ιατρών, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη θεαματική πτώση ορισμένων θανατηφόρων λοιμογόνων στις αναπτυγμένες χώρες μετά την εφαρμογή καθολικών εμβολιασμών κατά την παιδική ηλικία.

Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2009

Εμβόλιο γρίπης: Τα σημεία τριβής και σύγκλισης των επιστημόνων

Μετά την εμφάνιση θανατηφόρων περιστατικών γρίπης Η1Ν1, παρασκευάστηκε εμβόλιο, που προκάλεσε θύελλα διχογνωμιών σε όλο τον κόσμο. Ποια είναι τα σημεία τριβής και σύγκλισης των δυο στρατοπέδων; 'Αρθρο της Παθολόγου Αναστασίας Μοσχοβάκη.

Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2009

16 απαντήσεις για το πανδημικό εμβόλιο

Δεκαέξι απαντήσεις για το πανδημικό εμβόλιο κατά του ιού της νέας γρίπης, Η1Ν1, δίνει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2009

Πόσο κινδυνεύουν οι καρδιοπαθείς από τη νέα γρίπη

Αναμφισβήτητα πρέπει να εμβολιασθούν οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, όπου πρωτεύουσα θέση κατέχουν οι καρδιοπαθείς.

Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2009

Εμβόλιο για τη γρίπη: Τι πρέπει να ξέρετε

Δέκα απαντήσεις σε ισάριθμες ερωτήσεις, σχετικά με το εμβόλιο κατά του ιού της νέας γρίπης Α (Η1Ν1)ν, δίνει το ΙΑΤΡΟΝΕΤ. Οι επιστήμονες είναι καθησυχαστικοί για την ασφάλειά του, αλλά καλούν τους επαγγελματίες Υγείας να προσέχουν και να αναφέρουν τυχόν ανεπιθύμητες ενέργειες.

Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2009

Οδηγίες σε καρδιοπαθείς για τη νέα γρίπη Η1Ν1

Τι πρέπει να κάνει για να προφυλαχτεί από τη νέα γρίπη ο καρδιοπαθής και πώς θα αντιμετωπίσει ενδεχόμενη αρρώστεια από τον ιό;

Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2009

Η πρόληψη της γρίπης αρχίζει από το φθινόπωρο

Οι ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος που αναμένεται να παρουσιάσουν έξαρση κατά τον επικείμενο χειμώνα περιλαμβάνουν μια ποικιλία ξεχωριστών συνδρόμων που προκαλούν πυρετό, βήχα, μπούκωμα, πονόλαιμο.