Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2015

Φθινοπωρινή άμυνα κατά της γρίπης: Αυτά είναι τα όπλα!

Η εποχή της γρίπης δεν είναι πολύ μακριά, και η πρόληψη με εμβολιασμό όλων των υποτύπων, μεταξύ των οποίων η γρίπη των χοίρων, πρέπει να είναι στα φθινοπωρινά μας πλάνα.

Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015

7 μύθοι για την εγκυμοσύνη

Μπορείτε να βάψετε τα μαλλιά σας αν είστε έγκυος; Πρέπει να κάνετε το εμβόλιο για τη γρίπη; Πρέπει να τρώτε για δυο; Μύθοι και αλήθειες για την εγκυμοσύνη.

Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2014

10… περίεργοι τρόποι να γλιτώσετε το κρυολόγημα

Μπορεί η…βότκα, το μασάζ και ένα στυλό να μας προστατεύσουν από τη γρίπη και το κρυολόγημα; 10 παράξενοι τρόποι προστασίας του οργανισμού.

Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014

Τι μπορεί να φταίει για την καταρροή της μύτης

Η λοίμωξη στη ρινική κοιλότητα και τους κόλπους αποτελεί συχνή αιτία της μύτης που τρέχει. Άλλες κοινές αιτίες περιλαμβάνουν το κοινό κρυολόγημα, τη γρίπη και την ιγμορίτιδα. Τι συμβαίνει στην περίπτωση τραυματισμού στο κεφάλι;

Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2014

Η επιστροφή των χαμένων ασθενειών

Tα τελευταία χρόνια σημειώθηκε αύξηση της θνησιμότητας από τον ιό της γρίπης, εξάπλωση του ιού του δυτικού Νείλου και εμφάνιση στελεχών μη εισαγόμενης ελονοσίας.

Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013

Ο δεκάλογος της προστασίας από τη γρίπη

Η γρίπη παρουσιάζει έξαρση κατά την περίοδο που διανύουμε και ενδέχεται να εμφανίσει σοβαρές επιπλοκές. Ο δεκάλογος της σωστής πρόληψης:

Τρίτη, 06 Μαρτίου 2012

Γρίπη και στρες

Η γρίπη μπορεί να θεωρηθεί ένα στρεσογόνο αίτιο. Προκαλείται από τον συνώνυμο ιό, όχι πάντα ίδιον, που εισέρχεται στο σώμα, ενεργοποιώντας σειρά λιγότερο η περισσότερο πολύπλοκων αντιδράσεων.

Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2012

Εποχικές ιώσεις – Γρίπη: Προστατευθείτε και αντιμετωπίστε τες

Το κρυολόγημα και η γρίπη είναι οι πιο συνηθισμένες απειλές για την υγεία μας το χειμώνα. Επειδή τα συμπτώματά τους μοιάζουν πολύ, αρκετοί τα συγχέουν.

Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011

Η αναγκαιότητα του εμβολιασμού έναντι της γρίπης

Ο οργανισμός θωρακίζεται αποτελεσματικότερα έναντι της γρίπης με το εμβόλιο, το οποίο κυκλοφορεί εδώ και 40 χρόνια, είναι ασφαλές και προφυλάσσει από την εποχική γρίπη και τις επιπλοκές της.

Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2011

Καρδιαγγειακά νοσήματα και εμβόλιο κατά της γρίπης

Πυρετός, κακουχία, πόνος στα κόκαλα και παραγωγικός βήχας με φλέματα είναι τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα.