Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2009

Νέα γρίπη και εποχική γρίπη: Σε τι διαφέρουν

Ο ιός ΑΗ1Ν1 είναι ένας καινούριος ιός γρίπης που συνδυάζει γονίδια γρίπης χοίρων, γρίπης πτηνών και ανθρώπινης γρίπης.

Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2009

Ασφάλεια εμβολίου για τη νέα γρίπη

Το εμβόλιο για τη νέα γρίπη περιέχει αδρανοποιημένο ιό Η1Ν1. Eίναι ασφαλές ή επικίνδυνο το εμβόλιο; 'Αρθρο της Παθολόγου Αναστασίας Μοσχοβάκη, στο ΙΑΤΡΟΝΕΤ.

Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2009

Εγκυμοσύνη και γρίπη από τον ιό Η1Ν1

Δεν γνωρίζουμε μέχρι στιγμής εάν ο ιός και η νόσηση από αυτόν έχει αρνητική επίδραση στην ανάπτυξη του εμβρύου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Προς το παρόν φαίνεται να υπάρχει μια τάση να νοσούν πιο εύκολα οι έγκυες γυναίκες.

Τρίτη, 11 Αυγούστου 2009

Νέα γρίπη: Οδηγίες για ενήλικες και εφήβους με HIV λοίμωξη

Τα οροθετικά άτομα που έχουν προσβληθεί από το νέο ιό γρίπης Α (Η1Ν1) αναμένεται να παρουσιάσουν τυπική εικόνα λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος (π.χ., βήχα, ρινόρροια, φαρυγγίτιδα) και πυρετό, κεφαλαλγία και μυαλγίες.

Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2009

Μύθοι και αλήθειες για τον ιό της γρίπης Α (Η1Ν1)

Εφόσον η επιδημία της γρίπης από το νέο ιό Α (Η1Ν1) είναι υπό εξέλιξη και η πορεία της απρόβλεπτη, είναι σκόπιμη η παρακολούθηση των τελευταίων οδηγιών πρόληψης.

Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2009

Γρίπη: Προστασία για το ταξίδι με πλοίο

Πώς μπορούν να προφυλαχτούν από τον ιό της γρίπης όσοι ταξιδεύουν με πλοίο;

Τρίτη, 28 Ιουλίου 2009

Πώς να προφυλαχτείτε από τη νέα γρίπη

Λόγω των θανάτων που προκλήθηκαν από τον ιό και της ικανότητας του ιού να μεταδίδεται εύκολα από άνθρωπο σε άνθρωπο, η παγκόσμια κοινότητα τέθηκε σε συναγερμό.

Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2009

Γρίπη: Συμβουλές προστασίας στον εργασιακό χώρο

Από το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Υγιεινή και Ασφάλεια της Εργασίας και το Εργαστήριο Υγιεινής και Προστασίας Περιβάλλοντος της Ιατρικής Σχολής Θράκης εκδόθηκε ανακοίνωση που περιλαμβάνει Οδηγίες για τη διαχείριση και την πρόληψη της ΝΕΑΣ ΓΡΙΠΗΣ σε επιχειρήσεις και εργασιακούς χώρους.

Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2009

Θερίζουν οι 'ξεχασμένες' ασθένειες

H Δύση τρομάζει μπροστά στον 'άγνωστο' εχθρό της γρίπης των χοίρων γιατί νομίζει ότι έχει ξεμπερδέψει με τις παλιές και γνωστές νόσους που μαστίζουν τις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες στην Αφρική, στην Ασία και στη Λατινική Αμερική. Και όμως, ακόμη σκοτώνουν η ελονοσία και ο 'μαύρος πυρετός'...

Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2009

Νέα γρίπη: Συμβουλές για ταξιδιώτες

Για τους ταξιδιώτες ΠΡΟΣ τις περιοχές με τεκμηριωμένη συνεχή μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο της γρίπης από το νέο ιό Α(Η1Ν1) συστήνονται τα εξής μέτρα: