Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2007

5. Η άσκηση στη μάχη κατά της υπέρτασης

Η ευεργετική επίδραση της άσκησης στην υγεία σας δεν περιορίζεται μόνο στην μείωση της πίεσης. Βοηθά να μειώσετε το βάρος σας, να ρυθμίσετε καλύτερα το σάκχαρό σας και την υψηλή χοληστερόλη σας και επίσης βοηθά στην καταπολέμηση του stress και σας κάνει να νιώθετε καλύτερα.

Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2007

6. Αντιυπερτασικά φάρμακα

Η αντιμετώπιση της αρτηριακής υπέρτασης είναι συνήθως συνδυασμός παρέμβασης στον τρόπο ζωής του ατόμου (δίαιτα, άσκηση, απώλεια βάρους, περιορισμός αλκοόλ, διακοπή καπνίσματος, αποφυγή στρες) και φαρμακευτικής θεραπείας.

Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2006

Η φυσική αποκατάσταση της οστεοαρθρίτιδας

Εκτός της φαρμακευτικής αγωγής, στη θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας περιλαμβάνονται τα φυσικά μέσα, η άσκηση και τα βοηθήματα. Η παρέμβαση επικεντρώνεται στην ανακούφιση του πόνου, στην επιστροφή της κινητικότητας, και γενικότερα στην βελτίωση της ποιότητας ζωής του ασθενούς.

Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2006

1. Ο ρόλος της άσκησης στην οστεοπόρωση γενικά

Η άσκηση αποτελεί πρόληψη γιατί αυξάνει την οστική μάζα μέχρι και κατά τη διάρκεια της εφηβείας, στοχεύοντας στην απόκτηση μέγιστης οστικής πυκνότητας έως και την ηλικία των 30 ετών, τόσο σε άντρες όσο και σε γυναίκες, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερα επίπεδα οστικής πυκνότητας κατά τη διάρκεια της ενήλικης ζωής.

Τρίτη, 08 Αυγούστου 2006

4. Ο Ρόλος της Άσκησης στην Οστεοπόρωση

Πριν ξεκινήσει οποιοδήποτε πρόγραμμα ασκήσεων, πρέπει να προηγηθεί ιατρικός έλεγχος, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφάλεια της υγείας του αθλούμενου. Η άσκηση αρχίζει με χαμηλούς ρυθμούς που αυξάνονται σταδιακά.

Τρίτη, 28 Ιουνίου 2005

Θεραπεία του σακχαρώδους διαβήτη (ΣΔ) με ινσουλίνη

Η θεραπεία του σακχαρώδους διαβήτου περιλαμβάνει πρώτον και κατά κύριο λόγο την διαιτητική αγωγή που θα πρέπει να ακολουθείται πιστά για την καλή ρύθμιση και η άσκηση που παίζει ένα σημαντικό ρόλο στην ρύθμιση του διαβητικού συνδρόμου. Εμείς θα ασχοληθούμε μόνο με την χορήγηση ινσουλίνης .

Τρίτη, 28 Ιουνίου 2005

Η άσκηση στον σακχαρώδη διαβήτη

Η άσκηση στον σακχαρώδη διαβήτη αναγνωριζόταν μεταξύ των ελάχιστων μέσων θεραπείας του Σ.Δ. από την εποχή του Αριστοτέλη όπου και παρατηρήθηκε ότι τα συμπτώματα του διαβήτη βελτιώνονταν μετά από σωματική άσκηση.

Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2004

7. Μέτρα αντιμετώπισης

Αν κάποιο άτομο έχει εντοπίσει κάποια τροφή (π.χ. αλκοόλ, σοκολάτα, τυρί) ή κάποιο γεγονός (λίγος ή πολύς ύπνος, άσκηση, νηστεία, διάφορες οσμές κ.λ.π.) που προκαλεί τους πονοκεφάλους του, τότε η αποφυγή αυτού του εκλυτικού παράγοντα μπορεί να οδηγήσει σε βελτίωση της ημικρανίας.