Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 04 Απριλίου 2014

Κρατήστε σε φόρμα τα παιδιά σας με ξεκούραση

Τα παιδιά, για να κρατηθούν σε φόρμα, εκτός από τη διατροφή και την άσκηση χρειάζονται και σωστή ξεκούραση. Πώς μπορείτε να κάνετε πιο εύκολη την 'ώρα του βραδινού τους ύπνου.'

Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014

Διαβήτης: Tips για καλύτερη ζωή

Άσκηση και διατροφή βοηθούν να έχει ο ασθενής με διαβήτη καλύτερη και πιο ποιοτική ζωή. Τι πρέπει να γνωρίζετε.

Πέμπτη, 08 Αυγούστου 2013

Ψυχοθεραπεία με άλογα - θεραπευτές

Είδος ψυχοθεραπείας που μας αποκαλύπει τις δυνατότητές μας, την άσκηση στη εξεύρεση εναλλακτικών λύσεων, τη διεύρυνση του τρόπου της σκέψης μας και όλα αυτά με απόλυτη εχεμύθεια αφού ποτέ άλογο δεν διέρρευσε πληροφορίες και μυστικά!

Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013

Δίαιτα και άσκηση κατά της χοληστερίνης

Έχει αποδειχτεί ότι η αύξηση της χοληστερόλης είναι ένας από τους προδιαθεσικούς παράγοντες που αυξάνουν την πιθανότητα νόσησης από στεφανιαία νόσο, τη σύγχρονη μάστιγα του 20ου αιώνα.

Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012

Επιτρέπεται η άσκηση στο θηλασμό;

Πολλοί ειδικοί προτείνουν πως λογική και ισορροπημένη διατροφή σε συνδυασμό με τακτική άσκηση μπορούν να δώσουν στη γυναίκα την ευκαιρία να επανέλθει σταδιακά στο βάρος που επιθυμεί.

Πέμπτη, 05 Απριλίου 2012

Υπερκόπωση

Η υπερκόπωση είναι παθολογική κατάσταση που χαρακτηρίζεται από επίμονη εξάντληση, η οποία προέρχεται από υπερβολική εργασία, υπερβολική άσκηση ή ανεπαρκή ξεκούραση κατά τη διάρκεια παρατεταμένων χρονικών περιόδων.

Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012

Η έντονη άσκηση μπορεί να βλάψει τον καρδιοπαθή

Ο καρδιοπαθής με την υπερβολική και έντονη καθημερινή άσκηση όχι μόνο δεν βοηθιέται περισσότερο αλλά μπορεί να υποστεί σοβαρές επιπλοκές ακόμα και καρδιακή ανακοπή.

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2011

Τα νέα επιστημονικά δεδομένα για τη νόσο Alzheimer

Πρόσφατες μελέτες επιβεβαιώνουν ότι ο έλεγχος των αγγειακών παραγόντων κινδύνου, η σωματική άσκηση και κυρίως η νοητική άσκηση συντελούν σημαντικά στην πρόληψη της άνοιας.

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2009

Διαβήτης: Συμβουλές για άσκηση

Τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη μπορούν να συμμετέχουν σε όλα τα επίπεδα άσκησης, ακόμα και σε επίπεδα υψηλού ανταγωνισμού ή πρωταθλητισμού. Αποφεύγουμε ωστόσο τα ακραία και ριψοκίνδυνα σπορ.

Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2008

Η άσκηση ωφελεί την καρδιά

Ανέκαθεν οι Καρδιολόγοι γινόμαστε δέκτες αγωνιωδών ερωτημάτων των ασθενών μας, ιδίως αυτών πού πάσχουν από στεφανιαία νόσο, για το πότε πρέπει να ξεκινούν σωματική άσκηση (μετά από ένα στεφανιαίο επεισόδιο), μέχρι ποιο σημείο καταπόνησης να προχωρούν, πάντα με εύλογη αγωνία.