Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 12 Μαΐου 2014

Εμμηνόπαυση: Τα μυστικά για υγιή σεξουαλική ζωή

Με την εμμηνόπαυση ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή κάθε γυναίκας. Πώς οι αλλαγές στο σώμα επηρεάζουν τις ερωτικές της επαφές;

Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2014

Πρόωρη εμμηνόπαυση και ορμονική θεραπεία

Ποιες είναι οι αιτίες της πρόωρης εμμηνόπαυσης και ποιος ο ρόλος της ορμονικής θεραπείας;

Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013

Διαβήτης και παχυσαρκία: Αρνητικές επιπτώσεις στο αναπαραγωγικό σύστημα

Διαβήτης και Παχυσαρκία: το έτοιμο ‘κοκτέϊλ’ για υπογονιμότητα και στυτική δυσλειτουργία στους άνδρες και ‘δύσκολη’ περίοδο, ‘δύσκολη’ εμμηνόπαυση και πολυκυστικές ωοθήκες στις γυναίκες!

Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013

Οστεοπόρωση: Ποιοι είναι οι παράγοντες κινδύνου

Οι γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση πρέπει να συμβουλεύονται τον γιατρό τους για τις ειδικές εξετάσεις που υπάρχουν για τη διάγνωση της οστεοπόρωσης.

Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2013

Eξάψεις: νέο φάρμακο χωρίς ορμόνες

Οι εξάψεις είναι το πιο βασανιστικό ενόχλημα των γυναικών που βρίσκονται σε εμμηνόπαυση και μπορεί να διαρκέσουν έως και 10 χρόνια. Μειώνουν την ποιότητα ζωής της γυναίκας, καθώς επηρεάζουν την καθημερινότητα της αλλά και τον ύπνο της.

Τετάρτη, 03 Απριλίου 2013

Τεστ Παπ και εμμηνόπαυση

Το τεστ παπ που πραγματοποιούν όλες οι γυναίκες κάθε χρόνο είναι το μοναδικό τεστ που προλαμβάνει τον καρκίνο. Τι γίνεται στην εμμηνόπαυση;

Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2013

Εμμηνόπαυση και κλιμακτήριος: Όταν το γυναικείο σώμα αλλάζει

H διαδικασία προσαρμογής, έχει και αρκετές 'παρενέργειες'. Πώς μπορεί να βοηθήσει ο γυναικολόγος σας ώστε αυτό το χρονικό διάστημα να είναι όσο πιο ομαλό γίνεται;

Δευτέρα, 03 Σεπτεμβρίου 2012

Αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης

Η εμμηνόπαυση είναι μια φυσιολογική διαδικασία που αφορά κάθε γυναίκα. Η ένταση, η διάρκεια και η ποικιλία των συμπτωμάτων διαφέρουν από γυναίκα σε γυναίκα.

Πέμπτη, 01 Σεπτεμβρίου 2011

Χρόνια δυσκοιλιότητα στη γυναίκα και κίνδυνος για καρδιαγγειακό επεισόδιο

Τα καρδιαγγειακά επεισόδια σε γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση φαίνεται να έχουν σχέση με τη χρόνια δυσκοιλιότητα με βάση αποτελέσματα πρόσφατης μελέτης.

Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2010

Ινομυώματα: Διάγνωση και θεραπεία

Τα ινομυώματα είναι καλοήθεις όγκοι της μήτρας που προέρχονται από το μυϊκό τοίχωμα. Παρουσιάζονται σε γυναίκες γόνιμης ηλικίας, ενώ υποστρέφουν και εξαφανίζονται στην εμμηνόπαυση.