Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2013

'Εμφραγμα: Αντιμετώπιση στις γιορτές

Αν νιώσουμε σφίξιμο, κάψιμο ή πλάκωμα πίσω από το στήθος ή στα αριστερά του στέρνου, δεν θα πρέπει να αναβάλλουμε το τηλεφώνημα στον γιατρό μας.

Δευτέρα, 02 Δεκεμβρίου 2013

Θρομβοφιλία: Κληρονομική προδιάθεση για θρομβωτικά επεισόδια

Η θρομβοφιλία είναι μια πολυπαραγοντική προδιάθεση για θρομβώσεις, με σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία του 15% του Ελληνικού πληθυσμού, όπως το αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, το έμφραγμα μυοκαρδίου και η θρομβοφλεβίτιδα.

Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2013

Oξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου: Απαιτείται έγκαιρη αντιμετώπιση

Όταν εκδηλωθεί έμφραγμα πρέπει να αντιμετωπιστεί σωστά και έγκαιρα!

Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2013

Μπορούμε να νικήσουμε το έμφραγμα!

Παρόλο που δεν μπορούμε να το προβλέψουμε, μπορούμε να αποτρέψουμε το έμφραγμα, αν δώσουμε σημασία σε ενοχλήματα που σχεδόν πάντοτε προηγούνται.

Τετάρτη, 18 Απριλίου 2012

Έμφραγμα: ο πιο φοβερός εχθρός της ζωής

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, με την τελευταία του ανακοίνωση, εξακολουθεί να διαπιστώνει ότι ο μεγαλύτερος εχθρός που απειλεί τη ζωή του ανθρώπου είναι το έμφραγμα του μυοκαρδίου και οι σοβαρότατες επιπλοκές του.

Τρίτη, 03 Απριλίου 2012

Ο κίνδυνος του εμφράγματος είναι γενετικός

Οι άνδρες συνήθως προσβάλλονται περίπου μία 10ετία νωρίτερα από τις γυναίκες, από στεφανιαία νόσο. Αυτό συμβαίνει συνήθως περί την ηλικία των 40 ετών. Όμως γιατί οι άνδρες είναι τόσο επιβαρυμένοι;

Πέμπτη, 05 Μαΐου 2011

Πόσο βοηθά το Bypass την τραυματισμένη καρδιά

Η καρδιά μετά από ένα έμφραγμα του μυοκαρδίου χάνει σημαντικές δυνάμεις, γιατί ένα μέρος του καρδιακού μυ (μυοκαρδίου) καταστρέφεται και αντικαθίσταται από συνδετικό ιστό.

Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2011

Πώς αντιμετωπίζει η ίδια η καρδιά το έμφραγμα

Ποιοι είναι οι προστατευτικοί μηχανισμοί της καρδιάς για την αντιμετώπιση του εμφράγματος;

Πέμπτη, 03 Φεβρουαρίου 2011

Ναι στο αλάτι, αλλά με προσοχή

Η αυξημένη κατανάλωση αλατιού οδηγεί σε αύξηση της αρτηριακής πίεσης. Η υπέρταση με τη σειρά της αυξάνει τον κίνδυνο για εγκεφαλικό, έμφραγμα και νεφρική ανεπάρκεια.

Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2010

Πρόληψη του εμφράγματος κατά την παθολογική προληπτική εξέταση

Σύμφωνα με τις επιστημονικές μελέτες, η στεφανιαία νόσος, εκδηλώσεις της οποίας είναι το έμφραγμα και ο αιφνίδιος θάνατος, σπάνια εμφανίζεται σε άτομα, που δεν έχουν επί μακρόν ορισμένους παράγοντες κινδύνου.