Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 01 Φεβρουαρίου 2016

Καρδιοπάθεια: Η πρόληψη σώζει ζωές

Η υγιεινή διατροφή αλλά και η άσκηση συμβάλλουν στην πρόληψη των καρδιαγγειακών επεισοδίων. Τα 7 βήματα για υγιή καρδιά.

Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015

Ισχαιμική καρδιοπάθεια: Πού οφείλεται και πώς εμφανίζεται

Η ισχαιμική καρδιοπάθεια απειλεί πλέον και πιο νεαρές ηλικίες, καθώς ο σύγχρονος τρόπος ζωής και ορισμένες βλαβερές συνήθειες ευνοούν την εμφάνισή της. Με ποια συμπτώματα εκδηλώνεται;

Τρίτη, 09 Δεκεμβρίου 2014

Προσοχή στους θορύβους των αεροδρομίων

Αυξημένο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, καρδιοπάθειας και νοσημάτων του κυκλοφορικού, αντιμετωπίζουν άνθρωποι που ζουν κοντά σε αεροδρόμια, σύμφωνα με δύο νέες μελέτες.

Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2014

Καρδιολογικά προβλήματα στα έμβρυα

Περίπου το 1% των νεογνών θα γεννηθούν με συγγενή καρδιοπάθεια. Δείτε πώς γίνεται η ανίχνευση των παθήσεων αυτών και τις δυνατότητες αντιμετώπισης.

Τρίτη, 11 Μαρτίου 2014

10 προβλήματα υγείας λόγω άγχους

Το στρες επιδεινώνει ή αυξάνει τον κίνδυνο παθήσεων όπως η παχυσαρκία, η καρδιοπάθεια, η νόσος Alzheimer, ο διαβήτης, η κατάθλιψη και το άσθμα. Απλά βήματα να το μειώσουμε.

Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013

Περιγεννητική μυοκαρδιοπάθεια: Σπάνια αλλά επικίνδυνη πάθηση

Η περιγεννητική καρδιοπάθεια είναι μια σπάνια ασθένεια που εκδηλώνεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μπορεί να απειλήσει ακόμα και τη ζωή της εγκύου. Πώς επηρεάζει τη μελλοντική ζωή της.

Τρίτη, 15 Μαρτίου 2011

Βρεφική καρδιά: Απαραίτητος ο έγκαιρος έλεγχος

Πέντε έως οκτώ νεογνά στα 1.000 εμφανίζουν κάποιο πρόβλημα συγγενούς καρδιοπάθειας, που είναι από τα πλέον δύσκολα να αντιμετωπιστούν.

Παρασκευή, 04 Ιουνίου 2010

Οι καρδιοπαθείς και τα μπάνια

Η επικαιρότητα απαιτεί κάθε καλοκαίρι ο κόσμος να ενδιαφέρεται να μάθει πόσο επικίνδυνο για τη ζωή του είναι το να ζει σε ψηλές θερμοκρασίες ή το να κολυμπά όταν μάλιστα αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας και ιδιαίτερα καρδιοπάθεια.

Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2009

Καρδιοπάθεια: Ένα νέο προγνωστικό στοιχείο

Πριν από λίγες μέρες, το ‘British Medical Journal’, ένα από τα πλέον έγκυρα παγκοσμίως επιστημονικά περιοδικά δημοσίευσε μία μελέτη από τη Δανία, σύμφωνα με την οποία άνδρες ή γυναίκες που έχουν περίμετρο μηρού μετρημένη στη βάση του μικρότερη από 60 cm είναι επιρρεπείς να πάθουν έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2009

Πόσο ασφαλής είναι ο καρδιοπαθής όταν κολυμπά

Η καρδιά οποιουδήποτε ανθρώπου μπορεί να σταματήσει να λειτουργεί απότομα (καρδιακή ανακοπή) χωρίς αυτή να πάσχει από οποιαδήποτε καρδιοπάθεια. Αυτό συμβαίνει περίπου σε 1 ανά 100.000 πληθυσμού. Στους καρδιοπαθείς η αναλογία αυτή μεταβάλλεται σε 1 ανά 1000 καρδιοπαθείς.