Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 29 Ιουλίου 2014

Μελάνωμα: Απαραίτητες προφυλάξεις για τις καλοκαιρινές διακοπές

Πώς μπορούμε να προφυλαχτούμε από τον ήλιο και την πιθανότητα μελανώματος και ποιες είναι οι γνώσεις πρώτων βοηθειών που πρέπει να έχουμε;

Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2013

Μελάνωμα: Οι νεότερες εξελίξεις στη θεραπεία

Το κακόηθες μελάνωμα παραμένει μια από τις μεγαλύτερες απειλές για την υγεία μας. Οι νεότερες έρευνες, πάντως, έχουν αποδώσει ορισμένες θεραπείες, με πολύ καλά αποτελέσματα. Ποιες είναι αυτές και πώς βοηθούν;

Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2013

Απλές και απαραίτητες προφυλάξεις για τις καλοκαιρινές διακοπές

Το μελάνωμα είναι θεραπεύσιμο εάν διαγνωστεί έγκαιρα. Μεγάλη σημασία για την πρόληψή του έχει η εφαρμογή των κανόνων αντηλιακής προστασίας, η τακτική εξέταση του δέρματος από δερματολόγο, αλλά και η περιοδική αυτοεξέταση του δέρματος.

Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2012

2011-2012: Χρονιές - Ορόσημο στη μάχη κατά του μελανώματος

Το 2011 απετέλεσε χρονιά - σταθμό γιατί ήταν η πρώτη φορά, μετά από 30 χρόνια πλέον, που φάνηκε φως στο βάθος του τούνελ στη θεραπεία του μελανώματος.

Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το δερματικό μελάνωμα

Ο ήλιος είναι απαραίτητος για τη ζωή μας, όμως σε... υπερβολικές δόσεις μπορεί να γίνει επικίνδυνος εχθρός. Πώς μπορούμε να προφυλαχθούμε.

Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2011

Μελάνωμα: Κακοήθης όγκος των μελανοκυττάρων

Η διαπίστωση ότι ένας σπίλος αλλάζει μορφολογία, ματώνει ή εμφανίζει κνησμό είναι λόγοι για να οδηγήσουν κάποιον στο γιατρό του χωρίς καθυστέρηση.

Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2009

Μελάνωμα: ο ήλιος έχει κι άλλα δόντια...

Ειδικά τώρα το καλοκαίρι ένας κίνδυνος για την υγεία μας εμφανίζεται ακόμα πιο απειλητικός: είναι το μελάνωμα το οποίο αποτελεί την πιο επιθετική μορφή καρκίνου του δέρματος και οφείλεται κατά κύριο λόγο στην ηλιακή ακτινοβολία. Ποια είναι, όμως, τα σημεία που πρέπει να προσέχουμε και πώς μπορούμε να προστατευτούμε;

Παρασκευή, 18 Ιουλίου 2008

Προστατευτείτε από τον Καλοκαιρινό Ήλιο!!!

Τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας αυξάνεται διαρκώς η συχνότητα του μελανώματος, το οποίο αποτελεί την πιο επιθετική μορφή καρκίνου του δέρματος. Μάλιστα το μελάνωμα προσβάλλει πλέον πολύ συχνά και άτομα νεώτερης ηλικίας, δηλαδή κάτω των 30 ετών.

Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2008

Οκτώ βασικές ερωτήσεις για το μελάνωμα

Το κακόηθες μελάνωμα είναι κυρίως νόσημα της λευκής φυλής. Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις πως η ηλιακή ακτινοβολία ευνοεί την εμφάνισή του. Η έγκαιρη διάγνωση μαζί με τη χειρουργική αφαίρεση ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ.

Τετάρτη, 09 Μαΐου 2007

Δερματικές Βλάβες- Καρκίνος του Δέρματος

Οι δυο βασικές μορφές καρκίνου του δέρματος είναι ο βασικοκυτταρικός καρκίνος και το μελάνωμα. Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι αρκετά προσεκτικοί και αν βρουν κάποιο σημάδι ή κάποια πληγή η οποία δεν περνάει επισκέπτονται κάποιον ιατρό.