Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 01 Νοεμβρίου 2010

Καρκίνος προστάτη: Aπό την έγκαιρη διάγνωση στη σύγχρονη θεραπεία

Η αιτία του καρκίνου του προστάτη δεν είναι ακόμη γνωστή. Υπεισέρχονται διάφοροι παράγοντες, όπως η ηλικία, η ορμονική κατάσταση, γενετικοί και περιβαλλοντολογικοί παράγοντες.

Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2010

Καρκίνος του προστάτη και πρόληψη

O καρκίνος του προστάτη αποτελεί σήμερα τον πιο συχνό καρκίνο που προσβάλλει τους άνδρες. Η συχνότητα αυξάνει με την ηλικία. Σημαντικός είναι ο ρόλος των διατροφικών παραγόντων.

Πέμπτη, 04 Φεβρουαρίου 2010

Πώς θα προλάβουμε τον καρκίνο

Ο καρκίνος αποτελεί σήμερα τη δεύτερη αιτία θανάτου, στις περισσότερες αναπτυγμένες χώρες και στην Ευρώπη. Οι άντρες κινδυνεύουν κυρίως, από καρκίνο πνεύμονα, προστάτη και παχέος εντέρου, ενώ οι γυναίκες από καρκίνο πνεύμονα, μαστού και παχέος εντέρου.

Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2009

Καρκίνος του προστάτη και ρομποτική ουρολογία

Το ρομπότ-χειρουργός ήρθε στην Ελλάδα για να κάνει τις επεμβάσεις, που εκτελούσαν ήδη οι παραδοσιακοί χειρουργοί, με μεγαλύτερη ακρίβεια και αποτελεσματικότητα.

Παρασκευή, 02 Ιανουαρίου 2009

Καρκίνος του προστάτη: διάγνωση με το διορθικό έγχρωμο Doppler

Ο καρκίνος του προστάτη αδένα αποτελεί τον πιο συχνό καρκίνο στον άντρα μετά την ηλικία των 50 χρόνων. Η διάγνωση στηρίζεται στο ιστορικό, την κλινική εικόνα και τα εργαστηριακά ευρήματα.

Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2008

Καρκίνος του προστάτη

Άνδρες διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο στην Ευρώπη με καρκίνωμα στον προστάτη. Κάθε 15 λεπτά ένας θάνατος συμβαίνει και 5 άνδρες μαθαίνουν ότι πάσχουν από καρκίνο στον προστάτη παγκοσμίως.

Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2008

Καρκίνος του προστάτη: Αίτια και αντιμετώπιση

Ο καρκίνος του προστάτη είναι καρκίνος της τρίτης ηλικίας, και αφορά σε ποσοστό περίπου 75% άνδρες ηλικίας 65 ετών και άνω, ενώ εμφανίζεται πιο σπάνια σε άτομα ηλικίας 50-60 ετών.

Τρίτη, 02 Σεπτεμβρίου 2008

Καρκίνος της oυροδόχου κύστης

Ο καρκίνος της ουροδόχου κύστης έρχεται δεύτερος σε συχνότητα, μετά τον καρκίνο του προστάτη, και παρουσιάζει μία προτίμηση προς τους άνδρες (σχέση ανδρών- γυναικών με όγκο στην κύστη 3:1).

Τετάρτη, 09 Απριλίου 2008

Η ρομποτική τεχνολογία στον προστάτη

Ο καρκίνος του προστάτη είναι η συνηθέστερη κακοήθεια που προσβάλλει τους άνδρες άνω των 60 ετών σε όλες τις αναπτυγμένες δυτικές κοινωνίες. Στην Ελλάδα, έρευνες έχουν δείξει ότι νοσούν ετησίως περίπου 4.500 άνδρες.

Τρίτη, 17 Απριλίου 2007

Νέα χειρουργική προσέγγιση στον καρκίνο του προστάτη

Ο καρκίνος του προστάτη είναι ο πιο συχνός καρκίνος στον άνδρα. Ευτυχώς, στις περισσότερες περιπτώσεις η εξέλιξή του είναι βραδεία, αφού για πολλά χρόνια ο καρκίνος παραμένει εντοπισμένος στον προστάτη, χωρίς να έχει δώσει μεταστάσεις. Έτσι, ο θεράπων ιατρός έχει περισσότερες επιλογές στον σχεδιασμό της θεραπευτικής στρατηγικής.