Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 07 Ιανουαρίου 2011

Πώς θα αμυνθούμε στις ′νέες′ παθήσεις του ήπατος

Τα νεότερα δεδομένα δείχνουν έξαρση μιας 'σύγχρονης' ηπατικής πάθησης, της μη αλκοολικής λιπώδους νόσου του ήπατος (NAFLD), που συνδέεται στενά με το σύγχρονο τρόπο ζωής. Ποια είναι τα συμπτώματά της;

Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2010

Ιατρικές συμβουλές για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Η αλλαγή των διατροφικών συνηθειών κατά την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου χαρακτηρίζεται από αύξηση της ποσότητας των νυχτερινών γευμάτων, του αλκοόλ και της ποσότητας των γλυκών.

Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2009

Πού οφείλονται οι μαύροι κύκλοι στα μάτια

Οι μαύροι κύκλοι στα μάτια μπορεί να οφείλονται σε παράγοντες όπως αϋπνία, χρήση φαρμάκων, πόση αλκοόλ, χρήση τοξικών ουσιών, κακές κοσμητικές παρεμβάσεις.

Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2009

Καθημερινές και χρόνιες εξαρτήσεις από ουσίες

Το αλκοόλ ή και άλλες ουσίες, μπορούν να προκαλέσουν όχι μόνο οργανικά αλλά και προβλήματα στη συμπεριφορά του ατόμου, συχνά χωρίς το ίδιο να αντιλαμβάνεται τη σταδιακή αλλαγή της συμπεριφοράς του.

Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2009

Αλκοόλ: πώς επηρεάζει την καρδιά

Κατά καιρούς έχουμε υποστηρίξει τις ευεργετικές επιδράσεις των οινοπνευματωδών και ιδίως του κρασιού στην καρδιά και ιδιαίτερα στην στεφανιαία νόσο. Χιλιάδες σελίδες έχουν παγκόσμια σχολιάσει το θέμα αυτό.

Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2009

Αλκοόλ: Ένας ύπουλος φίλος

Είναι αποδεδειγμένο και γενικά αποδεκτό ότι η κατάχρηση του αλκοόλ επιδρά απολύτως αρνητικά στον οργανισμό, ενώ η ήπια κατανάλωσή του μπορεί να είναι, εκτός από ευχάριστη, ακόμη και ωφέλιμη.

Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου 2008

Συμβουλές για να μην σας χαλάσει το αλκοόλ τις γιορτές

Τα δυσπεπτικά ενοχλήματα, ο πονοκέφαλος και η ναυτία που αποτελούν τις βασικές εκδηλώσεις του 'hang over', εμφανίζονται συχνά το πρωί μετά από βαρύ γεύμα με οινοποσία.

Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2008

Βραχνή φωνή: χρόνιο νόσημα ή σύμπτωμα απλού κρυολογήματος;

Το κοινό κρυολόγημα συνοδεύεται συνήθως από βραχνάδα. Στην περίπτωση αυτή δεν χρειάζεται να κάνουμε κάτι περισσότερο από το να πίνουμε πολλά υγρά σε φυσιολογική θερμοκρασία, να μιλάμε λιγότερο, να αποφεύγουμε χώρους με πολύ θόρυβο, όπου αναγκαζόμαστε να μιλάμε πιο δυνατά, να αποφεύγουμε το κάπνισμα και το αλκοόλ.

Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2007

6. Αντιυπερτασικά φάρμακα

Η αντιμετώπιση της αρτηριακής υπέρτασης είναι συνήθως συνδυασμός παρέμβασης στον τρόπο ζωής του ατόμου (δίαιτα, άσκηση, απώλεια βάρους, περιορισμός αλκοόλ, διακοπή καπνίσματος, αποφυγή στρες) και φαρμακευτικής θεραπείας.

Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2004

Εθιστικές Ουσίες- Αλκοόλ

Η εξάρτηση από το αλκοόλ είναι ανάλογη με την εξάρτηση από τις ναρκωτικές ουσίες. Ωστόσο δεν κινδυνεύουν για βλάβη της υγείας μόνο οι αλκοολικοί. Εξίσου κινδυνεύουν και αυτοί που χαρακτηρίζονται ως κοινωνικοί πότες, εφ όσον η καθημερινή τους κατανάλωση ξεπερνάει κάποια όρια.