Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2009

Η πρόληψη του διαβήτη από την πλευρά της Παθολογίας

Ο διαβήτης, παρά το γεγονός ότι αυτή η υφιστάμενη γενικευμένη διαταραχή του μεταβολισμού μπορεί να προκαλέσει βλάβες σε όλα τα όργανα του σώματος, δέρμα, αγγεία καρδιά, νεφρά, εγκέφαλο, είναι συχνά χωρίς συμπτώματα.

Δευτέρα, 11 Αυγούστου 2008

Πώς θα απαλλαγείτε από το τοπικό πάχος

Συχνό πρόβλημα του γυναικείου σώματος τα 'ψωμάκια' στην εξωτερική και εσωτερική επιφάνεια των μηρών, στην περιοχή της κοιλιάς και της μέσης, καθώς και στην εσωτερική πλευρά των γονάτων.

Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2008

Συγγνώμη... λάθος!

Η 'σκοτεινή πλευρά' του ιατρικού έργου αντιμετωπίζεται με δέος, καθώς είναι ελάχιστα γνωστή και σπάνια τη συζητάμε ανοιχτά. Όταν μάλιστα συζητάμε για λάθη, αυτά είναι πάντοτε λάθη άλλων, όχι δικά μας.

Τετάρτη, 04 Ιουνίου 2008

Θηλασμός: Οι πρώτες στιγμές

Σε αντίθεση με αυτό που πολλές φορές ακούγεται, ο θηλασμός δεν είναι απλώς ένα ένστικτο, αλλά μια ικανότητα που χρειάζεται εκμάθηση, τόσο από την πλευρά σας, όσο και από την πλευρά του μωρού σας.

Παρασκευή, 08 Φεβρουαρίου 2008

Πλαστική Χειρουργική μετά από μεγάλη απώλεια βάρους

Μετά την απώλεια βάρους ορισμένοι ασθενείς επισκέπτονται τον πλαστικό χειρουργό με σκοπό να αποκαταστήσουν το χαλαρό δέρμα που μπορεί να είναι στην κοιλιά, στην εσωτερική πλευρά των μηρών, στο στήθος και γενικά να διορθώσουν το περίγραμμα του σώματος.

Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2007

2. Πώς μετράμε την αρτηριακή πίεση

Για να μετρήσετε σωστά την πίεσή σας, θα πρέπει να τοποθετήσετε την περιχειρίδα (αεροθάλαμο) του πιεσόμετρου στον αριστερό ή στο δεξιό βραχίονα, περίπου στο ύψος της καρδιάς, λίγο πιο πάνω από τον αγκώνα, και το ακουστικό πάνω από την αρτηρία που βρίσκεται στη εσωτερική πλευρά της άρθρωσης του χεριού.

Τετάρτη, 18 Απριλίου 2007

Οσφυαλγία - Ισχιαλγία

Η οσφυαλγία, από πλευράς διάγνωσης και θεραπείας, είναι μία από τις δυσκολότερες παθήσεις στην καθημερινή κλινική ιατρική παρόλο που έχουν εξελιχθεί οι διαγνωστικές (αξονική ή μαγνητική τομογραφία) αλλά και οι θεραπευτικές μας δυνατότητες.

Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2003

Οι Επιπτώσεις του τσιγάρου στην Υγεία

Όσο κι αν θεωρηθεί ότι έχει εξαντληθεί το θέμα από ιατρικής πλευράς, δεν είναι δυνατόν σε μια αναφορά για το κάπνισμα, να μη συμπεριληφθούν οι επιπτώσεις του καπνίσματος στην υγεία όλων. Και αυτών που καπνίζουν και αυτών που δεν καπνίζουν αλλά ζουν δίπλα σε καπνιστές.