Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 01 Οκτωβρίου 2010

Σημαντικές πληροφορίες για τον πυρετό

Περιπτώσεις πυρετού που επιβάλλουν επείγουσα ιατρική αξιολόγηση, είναι ο υψηλός πυρετός.

Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2009

Γιατί φτερνιζόμαστε

Το φτέρνισμα είναι ένα συχνό σύμπτωμα που αρκετές φορές συνοδεύει συμπτώματα όπως είναι ο βήχας, η ρινική συμφόρηση, η δυσπεψία, η δύσπνοια, ο πυρετός.

Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2009

Θερίζουν οι 'ξεχασμένες' ασθένειες

H Δύση τρομάζει μπροστά στον 'άγνωστο' εχθρό της γρίπης των χοίρων γιατί νομίζει ότι έχει ξεμπερδέψει με τις παλιές και γνωστές νόσους που μαστίζουν τις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες στην Αφρική, στην Ασία και στη Λατινική Αμερική. Και όμως, ακόμη σκοτώνουν η ελονοσία και ο 'μαύρος πυρετός'...

Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2007

Πυρετός: Ένα σύνηθες σύμπτωμα

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα ιατρικών επιστημονικών μελετών, σε υγιή άτομα ηλικίας 18 έως 40 ετών, η μέση θερμοκρασία του στόματος είναι 36,8 + - 0,4 βαθμοί Κελσίου.

Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2007

Οξείες τροφικές δηλητηριάσεις και δυσανεξίες στα τρόφιμα

Τα συμπτώματα που μπορεί να προκαλέσουν οι οξείες τροφικές δηλητηριάσεις, πιθανόν να είναι απλά επιγαστρικά άλγη ή αυτοπεριοριζόμενα διαρροϊκά σύνδρομα, ίσως όμως να εμφανιστεί σοβαρή διάρροια, εμετός, υψηλός πυρετός, επίμονη επιγαστραλγία, αιματηρή κένωση.

Τρίτη, 12 Αυγούστου 2003

Κίτρινος Πυρετός - Οδηγίες για άτομα που θα ταξιδέψουν σε τροπικές χώρες

Όσοι προτίθενται να πραγματοποιήσουν οποιοδήποτε ταξίδι εκτός Ελλάδας, θα πρέπει προηγουμένως να γνωρίζουν όσο γίνεται περισσότερα για την υγειονομική κατάσταση της χώρας που θα επισκεφθούν.