Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 06 Σεπτεμβρίου 2004

Δερμοαπόξεση και Δερμολείανση - Ανανέωση του Δέρματος

Η δερμοαπόξεση χρησιμοποιείται συνήθως για τη βελτίωση της όψης του δέρματος του προσώπου στο οποίο έχουν δημιουργηθεί ουλές από ατυχήματα ή προηγούμενη χειρουργική επέμβαση ή για να λειανθούν οι λεπτές ρυτίδες του προσώπου, όπως αυτές που βρίσκονται γύρω από το στόμα. Μερικές φορές χρησιμοποιείται επίσης για την αφαίρεση προ-καρκινικών όγκων που ονομάζονται υπερκερατώσεις. Η δερμολείανση χρησιμοποιείται συνήθως για να αντιμετωπισθούν βαθιές ουλές που έχουν σχηματισθεί από ακμή.

Τρίτη, 17 Αυγούστου 2004

Ορμόνες και ακμή

Η εμφάνιση της ακμής στην εφηβεία είναι εκδήλωση των ορμονικών αλλαγών που συντελούνται στο σώμα και συνδέεται με την αύξηση των ανδρογόνων στο αίμα, που με τη σειρά τους θα δράσουν στους σμηγματογόνους αδένες και στους θύλακες των τριχών που αποτελούν ως μια ενότητα τις τριχοσμηγματογόνες μονάδες.

Δευτέρα, 05 Απριλίου 2004

Γενικά για την ακμή

Σχεδόν όλοι οι έφηβοι εμφανίζουν κάποιου βαθμού ακμή, έστω και ήπια. Στις περισσότερες περιπτώσεις η νόσος υποχωρεί αυτόματα μέχρι την ηλικία των 25 ετών.

Δευτέρα, 05 Απριλίου 2004

Κλινική εικόνα

Η ακμή προσβάλει κυρίως το πρόσωπο και σε μικρότερο βαθμό τη ράχη και το στήθος. Σχεδόν όλοι οι ασθενείς με ακμή παρουσιάζουν αυξημένη έκκριση σμήγματος (ΣΜΗΓΜΑΤΟΡΡΟΙΑ) και μάλιστα είναι αποδεδειγμένο ότι όσο λιπαρό είναι το δέρμα ενός ασθενούς τόσο μεγαλύτερη βαρύτητα έχει η ακμή του.

Δευτέρα, 05 Απριλίου 2004

Θεραπεία ακμής

Η ακμή αποτελεί νόσημα και πρέπει να αντιμετωπίζεται αποκλειστικά μόνο από ιατρό Δερματολόγο. Ο ιατρός πρέπει να συζητά με τον ασθενή του τα αίτια της ακμής και να τονίζει την πιθανότητα επιτυχίας της θεραπείας. Είναι καλό να χορηγούνται ενημερωτικά φυλλάδια για την πληροφόρηση των ασθενών.