Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012

Αγκαλιάστε τους ανθρώπους που ξεχνούν

Η φροντίδα των ατόμων που πάσχουν από άνοια περιλαμβάνει συχνά όμορφες στιγμές, ντυμένες από αγάπη και πραγματικό ενδιαφέρον για τον πάσχοντα συγγενή ή συνάνθρωπό μας.

Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2012

Έμπλαστρο νικοτίνης για την αντιμετώπιση της άνοιας ....;

Έρευνα αναφέρει ότι έμπλαστρο νικοτίνης βοήθησε ομάδα ανθρώπων να έχει πολύ καλύτερες επιδόσεις στη συνδυαστική σκέψη - επεξεργασία πληροφοριών, καθώς επίσης και τη μνήμη.

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2011

Τα νέα επιστημονικά δεδομένα για τη νόσο Alzheimer

Πρόσφατες μελέτες επιβεβαιώνουν ότι ο έλεγχος των αγγειακών παραγόντων κινδύνου, η σωματική άσκηση και κυρίως η νοητική άσκηση συντελούν σημαντικά στην πρόληψη της άνοιας.

Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2011

Κολπική μαρμαρυγή και άνοια

Ανάλυση 15 μεγάλων μελετών σε ασθενείς με εγκεφαλικό αγγειακό επεισόδιο αποκάλυψε ότι οι ασθενείς που επέζησαν και είχαν κολπική μαρμαρυγή παρουσίασαν άνοια 2,4 φορές περισσότερο από τους ασθενείς που πέρασαν αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο χωρίς να έχουν κολπική μαρμαρυγή.

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2010

Τα καινούργια όπλα κατά της νόσου Alzheimer

Καθώς η νόσος του Alzheimer είναι η πιο συχνή μορφή άνοιας και εξελίσσεται σε μάστιγα της εποχής μας, οι προσπάθειες παγκοσμίως για την αντιμετώπισή της εντείνονται. Πρόσφατα δόθηκαν στη δημοσιότητα κάποια νεότερα ευρήματα που αφήνουν υποσχέσεις για καλύτερες λύσεις στο μέλλον.

Δευτέρα, 09 Νοεμβρίου 2009

Η πλήρης συνταξιοδότηση δεν ωφελεί

Δύο μεγάλες επιστημονικές μελέτες, μία από το Πανεπιστήμιο του Καίμπριτζ και μία από το Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ αποδεικνύουν ότι όσο λιγότερο ενεργοποιείται ο εγκέφαλος του ανθρώπου τόσο αυξάνει η πιθανότητα των εγκεφαλικών διαταραχών και της εκδήλωσης άνοιας.

Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2009

Μη φαρµακευτικές θεραπείες της άνοιας

Τα φάρµακα για την άνοια είναι δοκιµασµένα, ασφαλή και αποτελεσµατικά, δεν καλύπτουν όµως παρά µόνο την ανάγκη να ενισχυθούν οι άµυνες του εγκεφάλου ενάντια στη σαρωτική επίθεση της εκφύλισης.

Δευτέρα, 05 Ιανουαρίου 2009

Alzheimer: Η επιδηµία του 21ου αιώνα

Η νόσος Alzheimer, η πιο συχνή µορφή άνοιας, είναι µία χρόνια νευροεκφυλιστική νόσος που πλήττει 27 εκατοµµύρια ανθρώπους παγκοσµίως.

Παρασκευή, 01 Αυγούστου 2008

Αργεί η θεραπεία του Alzheimer

Τελευταία δημοσιεύτηκε η πληροφορία ότι ένα νέο φάρμακο για την νόσο Alzheimer (άνοια) έχει δώσει ενθαρρυντικά αποτελέσματα. Το φάρμακο αυτό έχει τον κωδικό AL-108.

Τρίτη, 11 Μαρτίου 2008

Η σημασία της εργοθεραπείας στην άνοια

Η εργοθεραπεία είναι ένα επάγγελμα που επιτρέπει στα άτομα να επανακτήσουν, να διατηρήσουν ή να βελτιώσουν τη λειτουργικότητά τους μετά από μια ασθένεια, τραύμα ή την εμφάνιση αναπηρίας.