Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2007

1. Γιατί πρέπει να γνωρίζετε εάν έχετε υπέρταση;

'Αισθανόμουνα καλά. Έδειχνα ότι ήμουνα υγιής. Δεν είχα ιδέα ότι η πίεσή μου ήταν αυξημένη …έως ότου έπαθα το αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο.' Ο καθένας από εσάς οφείλει να γνωρίζει αν είναι υπερτασικός ή όχι γιατί η αρτηριακή υπέρταση μπορεί να γίνει επικίνδυνη όταν δεν αντιμετωπισθεί έγκαιρα και αποτελεσματικά.

Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2007

3. Παράγοντες κινδύνου για υπέρταση

Στη μεγάλη πλειοψηφία των υπερτασικών (9 στους 10) δεν μπορεί να βρεθεί κάποια συγκεκριμένη αιτία που να προκαλεί την υψηλή πίεση. Τότε λέμε ότι πάσχουν από ‘ιδιοπαθή’ υπέρταση.

Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2007

4. Υπέρταση και τρόπος ζωής

Η διατροφή σας θεωρείται υγιεινή όταν είναι πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, ίνες και σε τρόφιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά. Με αυτές τις τροφές προμηθεύεται ο οργανισμός σας όλες τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες εξασφαλίζοντας υγεία για όλη την υπόλοιπη ζωή σας.

Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2007

5. Η άσκηση στη μάχη κατά της υπέρτασης

Η ευεργετική επίδραση της άσκησης στην υγεία σας δεν περιορίζεται μόνο στην μείωση της πίεσης. Βοηθά να μειώσετε το βάρος σας, να ρυθμίσετε καλύτερα το σάκχαρό σας και την υψηλή χοληστερόλη σας και επίσης βοηθά στην καταπολέμηση του stress και σας κάνει να νιώθετε καλύτερα.

Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2007

6. Αντιυπερτασικά φάρμακα

Η αντιμετώπιση της αρτηριακής υπέρτασης είναι συνήθως συνδυασμός παρέμβασης στον τρόπο ζωής του ατόμου (δίαιτα, άσκηση, απώλεια βάρους, περιορισμός αλκοόλ, διακοπή καπνίσματος, αποφυγή στρες) και φαρμακευτικής θεραπείας.

Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2007

Φαιοχρωμοκύττωμα

Το φαιοχρωμοκύττωμα είναι ένας σπάνιος όγκος των επινεφριδίων (ενδοκρινής αδένας που βρίσκεται πάνω από τους νεφρούς) που προκαλεί υπέρταση.

Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2007

Υπέρταση και υπεραλδοστερονισμο

Η αλδοστερόνη είναι ορμόνη που παράγεται στην φλοιώδη μοίρα των επινεφριδίων, συγκεκριμένα στην σπειροειδή ζώνη και ανήκει στην ομάδα των αλατοκορτικοστεροειδών. Η βιολογική της δράση έχει σχέση με το μεταβολισμό του ύδατος και των ηλεκτρολυτών.

Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2007

Σύνδρομο Cushing και υπέρταση

Η νόσος αυτή είναι ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακή νόσο για αυτό και είναι απαραίτητη η έγκαιρη διάγνωσή της, καθώς για αρκετά χρόνια είναι συνήθως ασυμπτωματική.

Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2007

Ενδοκρινική υπέρταση

Η αρτηριακή υπέρταση αποτελεί το συχνότερο πρόβλημα υγείας παγκοσμίως. Είναι συχνότερη στους ηλικιωμένους και υπολογίζεται ότι το ένα πέμπτο περίπου των ενηλίκων εμφανίζει αυξημένη αρτηριακή πίεση.

Τρίτη, 13 Ιουλίου 2004

Ιστιοκύττωση: Μία ορφανή ασθένεια...

Είναι πολλά και συχνά τα προβλήματα υγείας που μπορεί να αντιμετωπίσει ένας άνθρωπος σήμερα. Ασθένειες όπως η υπέρταση, ο διαβήτης, το πεπτικό έλκος, ο καρκίνος είναι καθημερινά και σημαντικά προβλήματα για πολλούς ανθρώπους. Εάν όμως κάποιος πάσχει από σπάνια ή άγνωστα νοσήματα τα προβλήματα είναι περισσότερα.