Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 03 Απριλίου 2017

Υπογονιμότητα και αποβολές - Ποιο ρόλο παίζουν οι γενετικοί παράγοντες

Η πληροφορία που απορρέει από ορισμένες απαραίτητες γενετικές εξετάσεις βοηθά τους μέλλοντες γονείς να πάρουν τις σωστές αποφάσεις σχετικά με τις αναπαραγωγικές επιλογές τους και να αποφύγουν ταλαιπωρίες.

Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Εξηγείται η ανεξήγητη υπογονιμότητα;

Όταν ένα ζευγάρι έχει ανεξήγητη υπογονιμότητα -κάτι που συμβαίνει περίπου σε 2 στα 10 υπογόνιμα ζευγάρια- είναι δύσκολο να το διαχειριστεί.

Τετάρτη, 04 Μαΐου 2016

Βότανα και υπογονιμότητα

To νυχτολούλουδο, η διοσκορία, το False Unicorn και το τσάι από κόκκινα βατόμουρα χρησιμοποιούνται ευρέως για γυναικεία προβλήματα. Προάγουν τη γυναικεία γονιμότητα;

Τρίτη, 08 Μαρτίου 2016

Γονιμότητα: Όσα πρέπει να γνωρίζει η γυναίκα

Αναποτελεσματικές μέθοδοι και η έλλειψη αξιόπιστων πληροφοριών μπορεί στη πραγματικότητα να καθυστερήσουν σημαντικά την αναγνώριση του προβλήματος της υπογονιμότητας.

Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2015

Υπογονιμότητα στις νέες γυναίκες

Τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, λοιμώξεις, οι πολυκυστικές ωοθήκες και η ενδομητρίωση είναι ορισμένες αιτίες υπογονιμότητας. Δείτε αναλυτικά τις αιτίες και την αλληλεπίδρασή τους.

Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2014

Aνεξήγητη Υπογονιμότητα: Τι φταίει και δεν μένω έγκυος;

Δυσκολία στη σύλληψη; Ποιες είναι οι βασικές εξετάσεις που διενεργεί ο γυναικολόγος υπογονιμότητας και τι γίνεται αν δεν είναι φυσιολογικές;

Πέμπτη, 22 Μαΐου 2014

Υπογονιμότητα: Τι να ψάξω και ποιες εξετάσεις να κάνω;

Πότε πρέπει να ξεκινά η διερεύνηση των αιτίων της υπογονιμόττηας και σε ποιες εξετάσεις πρέπει να υποβληθεί το υπογόνιμο ζευγάρι;

Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013

Διαβήτης και παχυσαρκία: Αρνητικές επιπτώσεις στο αναπαραγωγικό σύστημα

Διαβήτης και Παχυσαρκία: το έτοιμο ‘κοκτέϊλ’ για υπογονιμότητα και στυτική δυσλειτουργία στους άνδρες και ‘δύσκολη’ περίοδο, ‘δύσκολη’ εμμηνόπαυση και πολυκυστικές ωοθήκες στις γυναίκες!

Τρίτη, 16 Απριλίου 2013

Σαλπιγγογραφία: Ένα πολύτιμο διαγνωστικό εργαλείο ενάντια στη γυναικεία υπογονιμότητα

Η σαλπιγγογραφία κατά κύριο λόγο χρησιμοποιείται στα πλαίσια της διερεύνησης της υπογονιμότητας, δηλαδή γυναικών που αντιμετωπίζουν δυσκολία να συλλάβουν και σε περιπτώσεις επαναλαμβανόμενων αποβολών.

Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012

Ενδομητρίωση: ένας σημαντικός λόγος υπογονιμότητας

Αναλυτική γυναικολογική και υπερηχογραφική εξέταση σε συνδυασμό με ειδικές αιματολογικές εξετάσεις συνήθως θέτουν τη διάγνωση.