Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012

Υπογονιμότητα και κλειστές σάλπιγγες

Ο ασφαλέστερος και φθηνότερος τρόπος να ελέγξουμε τη βατότητα των σαλπίγγων είναι η υστεροσαλπιγγογραφία, η οποία γίνεται με απλή ακτινογραφία και έγχυση σκιαγραφικού υγρού από τον κόλπο. Επίσης μπορεί να γίνει έλεγχος κατά τη διάρκεια της λαπαροσκόπησης.

Τρίτη, 24 Ιουλίου 2012

Σπερματέγχυση και Υπογονιμότητα

Πρόκειται για μια μέθοδο ιδιαίτερα αποτελεσματική, κατά την διάρκεια της οποίας η γυναίκα λαμβάνει, αφενός μεν, μικρότερες ποσότητες φαρμάκων σε σχέση με την εξωσωματική γονιμοποίηση, αφ’ ετέρου δε, υφίσταται μικρότερη ψυχολογική και οικονομική επιβάρυνση.

Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2012

Πότε θα γίνω πατέρας εγώ;

Ο ανδρικός παράγοντας ευθύνεται όσο και ο γυναικείος για την υπογονιμότητα ενός ζευγαριού, με δυστυχώς αυξανόμενες τάσεις.

Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2011

Στρες και υπογονιμότητα

Σύγχρονες έρευνες έχουν δείξει ότι τα επίπεδα στρες σε γυναίκες με υπογονιμότητα είναι παρόμοια με αυτά που υπάρχουν σε γυναίκες με καρκίνο, AIDS και καρδιοπάθειες.

Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2011

Ανδρική Υπογονιμότητα: Μύθοι και αλήθειες

Πότε θεωρείται κακή η ποιότητα του σπέρματος και ποια διαδικασία ακολουθείται συνήθως όταν υπάρχουν προβλήματα με το σπέρμα; Μύθοι και αλήθειες για την ανδρική υπογονιμότητα.

Τετάρτη, 01 Δεκεμβρίου 2010

Παχυσαρκία και υπογονιμότητα

Όλες οι πρόσφατες μελέτες δείχνουν ξεκάθαρα ότι οι παχύσαρκες γυναίκες έχουν σημαντικό πρόβλημα υπογονιμότητας ή στειρότητας.

Τρίτη, 15 Ιουνίου 2010

Παράγοντες υπογονιμότητας

Η στειρότητα και η υπογονιμότητα προσβάλλει με αυξανόμενους ρυθμούς τα σύγχρονα ζευγάρια. Τα αίτια είναι πολλά και η ειδικότητα της γυναικολογίας εμπλουτίζεται καθημερινώς με νέες τεχνικές.

Τρίτη, 06 Απριλίου 2010

Ανδρική υπογονιμότητα: Τα προβλήματα και οι λύσεις

Σχεδόν στα μισά ζευγάρια που δεν μπορούν να αποκτήσουν παιδί το πρόβλημα εντοπίζεται στο 'ισχυρό φύλο', εν αντιθέσει με ό,τι πίστευαν παλαιότερα.

Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2010

Υπογονιμότητα: Τι ακριβώς συμβαίνει;

Περίπου 20% των ζευγαριών αναπαραγωγικής ηλικίας παρουσιάζουν πρόβλημα υπογονιμότητας.

Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2009

Θεραπείες ανδρικής υπογονιμότητας

Ποιες θεραπείες αντιμετωπίζουν την αντρική υπογονιμότητα;