Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2009

Καρκίνος του μαστού και εξωσωματική γονιμοποίηση

Η αντιμετώπιση της υπογονιμότητας επιβάλλει και αντίστοιχη φαρμακευτική αγωγή, η δράση της οποίας, όμως, μπορεί θεωρητικά να συσχετιστεί με την εμφάνιση καρκίνου του μαστού.

Πέμπτη, 08 Ιανουαρίου 2009

Ουροποιητικό σύστημα: Μύθοι και πραγματικότητα

Έχει σχέση η προστατίτιδα με τον καρκίνο του προστάτη; Αποτελεί η προστατίτιδα αίτιο υπογονιμότητας; Μύθοι και πραγματικότητα σχετικά με συμπτώματα του ουροποιητικού συστήματος.

Τρίτη, 02 Δεκεμβρίου 2008

Παχυσαρκία και γονιμότητα

Η παχυσαρκία βλάπτει σοβαρά τη γονιμότητα. Το αποδεικνύουν όλες οι σύγχρονες μελέτες που συνδέουν το υπερβολικό βάρος με την υπογονιμότητα. Ακόμα και η μη νοσογόνος παχυσαρκία προκαλεί επιπλοκές στο γυναικείο ορμονικό σύστημα και διαταραχές στην έμμηνο ρύση.

Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2008

Αιτίες ανδρικής υπογονιμότητας

Η μη ικανότητα σύλληψης μετά από ένα ολόκληρο χρόνο ελεύθερων σεξουαλικών επαφών, ενός ζευγαριού χαρακτηρίζει την υπογονιμότητα.

Πέμπτη, 24 Απριλίου 2008

Μόδα και υγεία

Καθώς στις μέρες μας γίνονται ολοένα και περισσότερο τα ζευγάρια που αντιμετωπίζουν προβλήματα σύλληψης και απευθύνονται σε ιατρούς ειδικευμένους σε θέματα αναπαραγωγής, γεννάται το ερώτημα της επίδρασης των ρούχων και εσωρούχων στην υπογονιμότητα.

Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2008

Εξωσωματική γονιμοποίηση

Η υπογονιμότητα, δηλαδή η αδυναμία επίτευξης κύησης από δυο συντρόφους που έχουν ελεύθερες και τακτικές σεξουαλικές επαφές επί ένα τουλάχιστον έτος, υπολογίζεται ότι αφορά στο 10 - 15 % των ζευγαριών που βρίσκονται σε αναπαραγωγική ηλικία.

Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2008

Τέστ αντισπερματικών αντισωμάτων

Αν κανένα από τα τεστ γονιμότητας που έχουν προηγηθεί δεν έχει καταδείξει ένα λόγο για την υπογονιμότητα του ζευγαριού, τότε ο γιατρός μπορεί να προτείνει το τεστ των Αντισπερματικών Αντισωμάτων.

Δευτέρα, 07 Ιανουαρίου 2008

Τα ποσοστά επιτυχίας στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή

Οι μέθοδοι υποβοηθούμενης αναπαραγωγής έχουν πάψει πλέον να είναι άγνωστες λέξεις για πολλά ζευγάρια με πρόβλημα υπογονιμότητας. Οι πιο συχνά χρησιμοποιούμενες είναι η σπερματέγχυση (IUI) και η εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF) με ή χωρίς μικρογονιμοποίηση (ICSI).

Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2007

Εφιάλτης του σύγχρονου ζευγαριού: η υπογονιμότητα & πώς μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε

Η αναπαραγωγική τεχνολογία για τα στείρα ζευγάρια αποτελεί την τελευταία ελπίδα για δημιουργία οικογένειας. Μεταξύ των διαφόρων τεχνικών της αναπαραγωγικής επιστήμης, η σπουδαιότερη και ευρύτερα εφαρμοζόμενη εδώ και αρκετά χρόνια είναι η εξωσωματική γονιμοποίηση.

Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2007

16 απαντήσεις για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή

Με τον όρο Εξωσωματική Γονιμοποίηση ουσιαστικά αναφερόμαστε σε μία μόνο από τις μεθόδους που μπορούν να βοηθήσουν ένα ζευγάρι με πρόβλημα υπογονιμότητας.