Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2007

Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών: Τι είναι;

Το Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών διαγιγνώσκεται συχνά σε γυναίκες με υπογονιμότητα, ολιγομηνόροια και αρρενοποιητικά προβλήματα, όπως τριχοφυία και ακμή.

Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2007

Ανδρική υπογονιμότητα

Στη διάρκεια των τελευταίων 40 ετών το ποσοστό της υπογονιμότητας στα ζευγάρια έχει τετραπλασιαστεί, από 4% το 1965 σε 10% το 1982 και 16% σήμερα. Στις μέρες μας ο πιο συχνά απαντώμενος λόγος υπογονιμότητας είναι ο χαμηλός αριθμός σπερματοζωαρίων στους άντρες. Τι συμβαίνει λοιπόν και όλα πάνε στραβά;

Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2007

Δωρεά Ωαρίων

Η δωρεά ωαρίων είναι ένας τρόπος τεκνοποίησης και λύσης του προβλήματος της υπογονιμότητας που επιλέγεται όλο και περισσότερο, ιδιαίτερα από τα ζευγάρια που προσπαθούν να ξεκινήσουν μια οικογένεια σε προχωρημένη ηλικία ή από εκείνα που δεν είχαν την δυνατότητα να έχουν μια επιτυχημένη εγκυμοσύνη νωρίτερα.

Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2007

Ινομυώματα: ′Ενα συχνό πρόβλημα

Τα ινομυώματα είναι μικρά καλοήθη ογκίδια που βρίσκονται στη μήτρα και είναι υπεύθυνα για διαταραχές της εμμήνου ρύσεως, υπογονιμότητα και αύξηση του όγκου της μήτρας.

Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2006

Ερωτήσεις για την υπογονιμότητα

Υπογονιμότητα ορίζεται η αδυναμία του ζεύγους να επιτύχει κύηση που να οδηγήσει στη γέννηση ζωντανού βρέφους μετά την πάροδο ενός έτους ερωτικής επαφής χωρίς προφύλαξη.

Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2005

Η υπογονιμότητα σήμερα

Υπολογίζεται ότι ένα 15% περίπου των ζευγαριών θα πάσχει από κάποιο πρόβλημα υπογονιμότητας. Το ποσοστό αυτό μπορεί να μην έχει εκτιμηθεί σωστά καθώς περιλαμβάνει μόνο τα ζευγάρια εκείνα που αναζητούν ιατρική βοήθεια για το προβλημά τους. Υπάρχουν όμως και άλλα ζευγάρια που είναι προετοιμασμένα να αποδεχθούν την υπογονιμότητά τους, δεν αποκτούν παιδί αλλά και δεν προσπαθούν ενεργά για κάτι τέτοιο.

Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2005

Υπογονιμότητα - Η αρχή της αντιμετώπισης του προβλήματος

Το πρώτο που θα πρέπει να κάνει ένα ζευγάρι που αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα υπογονιμότητας, είναι να έχει μία σωστή ψυχολογική αντιμετώπιση προς το πρόβλημα αυτό. Δεν θα πρέπει να υπάρχει άγχος, αγωνία, και λάθος αντιλήψεις σχετικά με το πρόβλημα. Το ζευγάρι θα πρέπει να ψάξει πρώτα από όλα να βρει ψυχολογική υποστήριξη, ερχόμενο σε επαφή με άλλα ζευγάρια που μπορεί να έχουν βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση. Είναι σημαντικό να υπάρχουν σωστές ψυχολογικές αντιδράσεις στα προβλήματα υπογονιμότητας και το ζευγάρι θα πρέπει να εξετάσει τρόπους με τους οποίους άλλα ζευγάρια αντιμετώπισαν το πρόβλημα.

Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2005

Ομοιοπαθητική

Η ομοιοπαθητική θεραπεία, εκτός από το σωματικό επίπεδο, θα βελτιώσει το πνευματικό και συναισθηματικο επίπεδο, και θα προσπαθήσει να ανατάξει τυχόν ενεργειακά μπλοκαρίσματα που υπάρχουν στην ενέργεια του οργανισμού σας. Η ομοιοπαθητική μπορεί να συνδυαστεί και με τη λήψη φαρμάκων για την υπογονιμότητα πολλές φορές.

Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2005

Βιταμίνη C

Τα χαμηλά επίπεδα της βιταμίνης C, η οποία είναι επίσης αντιοξειδωτική μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα υπογονιμότητας. Άντρες που βρίσκονταν σε δίαιτες που περιείχαν λιγότερο από 250 mgr. ημερησίως, παρουσιάζουν σπέρμα με συγκολλήσεις.