Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2013

Μην αμελείτε το τεστ Παπανικολάου

Όλες οι γυναίκες πρέπει να επισκέπτονται τον γυναικολόγο και να κάνουν Τέστ Παπανικολάου κάθε χρόνο, ούτως ώστε μαζί με τον εμβολιασμό για τις HPV μολύνσεις και τη χρήση του προφυλακτικού να φθάσουμε κάποτε να μειώσουμε τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας στο 100% !

Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013

Τα κονδυλώματα και η αντιμετώπισή τους

Η λοίμωξη από τον ιό των κονδυλωμάτων είναι η πιο συχνή σεξουαλικώς μεταδιδόμενη νόσος. Εκτιμάται ότι 50-70% των σεξουαλικά ενεργών ανδρών και γυναικών θα προσβληθούν από τον ιό HPV καθόλη τη διάρκεια της ζωής τους.

Δευτέρα, 08 Απριλίου 2013

Καρκίνος του πρωκτού: Παράγοντες κινδύνου και θεραπεία

Ο καρκίνος του πρωκτού είναι μιά νόσος, η συχνότητα της οποίας αυξάνει σημαντικά λόγω της ευρείας διάδοσης του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV).

Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013

HPV και πρωκτός

Γενικά η μόλυνση με τον HPV δεν εκριζώνεται με την αφαίρεση των κονδυλωμάτων ή τον καυτηριασμό των δυσπλαστικών βλαβών. Για τον λόγο αυτό, οι πάσχοντες θα πρέπει να παρακολουθούνται τακτικά.

Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2011

Προσυμπτωματικός έλεγχος για την HPV ανθεκτικότητα και τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του τραχήλου

Η HPV λοίμωξη είναι η κύρια αιτία του καρκίνου του τραχήλου, αν και οι περισσότερες γυναίκες που έχουν μολυνθεί με τον ιό HPV δεν έχουν αναπτύξει παθολογία στον τράχηλο της μήτρας, ενώ οι περισσότερες HPV λοιμώξεις σε γυναίκες κάτω των 25 ετών δεν προχωρούν.

Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2011

Αναγκαίος ο εμβολιασμός των εφήβων κοριτσιών έναντι του HPV

Ένας ιός ο οποίος εμπλέκεται σε μεγάλο εύρος νοσημάτων που ξεκινούν από την εφηβική ηλικία είναι ο ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων.

Παρασκευή, 01 Οκτωβρίου 2010

O εμβολιασμός και η πληροφόρηση σώζουν από τον καρκίνο του τραχήλου

Σε ποσοστό 99,7 % περίπου η αιτία εμφάνισης του καρκίνου του τραχήλου, είναι η μόλυνση από τον ιό H.P.V. Ο ιός HPV (Human PapillomaVirus) είναι ο ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων.

Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2009

HPV test: Nέες δυνατότητες στον προληπτικό έλεγχο του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας

Το test Παπανικολάου συνέβαλε σημαντικά στη μείωση των κρουσμάτων του καρκίνου του τραχήλου, ο οποίος όμως εξακολουθεί να παραμένει δεύτερος σε συχνότητα στις γυναίκες παγκοσμίως. Νέες τεχνικές, όμως, προσφέρουν υψηλότερη ακρίβεια στον έλεγχο, με αποτέλεσμα η πρόληψη να είναι περισσότερο εφικτή.

Τρίτη, 14 Ιουλίου 2009

Μελέτη εμβολίου έναντι του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας

Η μεγαλύτερη μελέτη αποτελεσματικότητας εμβολίου έναντι του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, έδειξε ότι το Cervarix προστατεύει έναντι των 5 πιο συχνών ογκογόνων τύπων του HPV. Δημοσίευση στο επιστημονικό περιοδικό TheLancet: Η επιπρόσθετη αποτελεσματικότητα θα μπορούσε να μεταφραστεί σε 11-16% επιπρόσθετη προστασία έναντι του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2008

Το εμβόλιο HPV στο πλευρό των γυναικών

Ο εμβολιασμός έναντι του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας αποτελεί μία από τις σημαντικότερες παρεμβάσεις για την υγεία των γυναικών παγκοσμίως, καθώς για πρώτη φορά η ιατρική κοινότητα έχει στα χέρια της ένα όπλο που προλαμβάνει μία μορφή καρκίνου, τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.