Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2008

Κονδυλώματα: ένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα

Τα κονδυλώματα είναι ένα συχνά απαντώμενο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα που οφείλεται σε ορισμένα στελέχη του ιού HPV (Human Papilloma Virus), δηλαδή του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων.

Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2008

Πώς αντιμετωπίζονται οι μυρμηκιές στο δέρμα;

Οι μυρμηκιές οφείλονται στην προσβολή του δέρματος από κάποια στελέχη του ιού HPV, δηλαδή του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων.

Δευτέρα, 21 Ιουλίου 2008

Προφυλακτικό: προστατεύει από την HPV λοίμωξη;

Η προώθηση συγκεκριμένων σεξουαλικών συμπεριφορών, όπως αποχή, αμοιβαία μονογαμική σχέση και χρήση προφυλακτικού, ίσως αποδειχθεί αποτελεσματική για τον περιορισμό της περαιτέρω μετάδοσης του ιού HPV.

Παρασκευή, 07 Μαρτίου 2008

Ο εμβολιασμός κατά του HPV στην Ελλάδα

Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας αποτελεί μία από τις κυριότερες κακοήθεις νόσους των γυναικών. Κάθε χρόνο διαγιγνώσκονται 500.000 νέα κρούσματα και καταγράφονται 250.000 θάνατοι παγκοσμίως.

Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2008

Κονδυλώματα και HPV λοίμωξη στους άντρες

Ο HPV, ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων, είναι ένας ιός που μεταδίδεται κυρίως με τη σεξουαλική επαφή και μολύνει το δέρμα και τους βλεννογόνους μας. Μέχρι στιγμής έχουν αναγνωρισθεί πάνω από 100 τύποι του ιού και ίσως η διεθνής έξαρση των κρουσμάτων του συνάδει με τις σύγχρονες σεξουαλικές συνήθειες και πρακτικές μας.

Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2007

Μύθοι και αλήθειες για τη σχέση HPV-καρκίνου του τραχήλου

Στις ΗΠΑ, ο ιός HPV θεωρείται ο πιο συχνά σεξουαλικά μεταδιδόμενος ιός. Μερικές μελέτες εκτιμούν πως η πλειοψηφία του σεξουαλικά ενεργού πληθυσμού έχει εκτεθεί σε μόλυνση με τουλάχιστον ένα τύπο του ιού.