Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 30 Απριλίου 2013

Ανακούφιση από τα συμπτώματα της διάρροιας

Υπάρχουν τρείς κύριοι τρόποι ανακούφισης των συμπτωμάτων της διάρροιας.

Τρίτη, 30 Απριλίου 2013

Ερωτήσεις για την διάρροια

Η διάρροια χρειάζεται θεραπεία; Δεν είναι προτιμότερο να αφήσω τη διάρροια να κάνει το φυσικό της κύκλο για την αποβολή των βακτηρίων;

Τρίτη, 30 Απριλίου 2013

Μύθοι και αλήθειες για τη διάρροια

Αυτά που νομίζετε ότι γνωρίζετε για τη διάρροια μπορεί να μην ισχύουν. Ποια είναι η αλήθεια.

Πέμπτη, 09 Ιουνίου 2011

Η επικίνδυνη διάρροια της Γερμανίας και η γαστρεντερίτιδα από e. coli

Τα εντερικά παθογόνα στελέχη της Ε. coli σπάνια απαντώνται στη φυσιολογική εντερική χλωρίδα και δεν είναι μέλη της. Εισέρχονται στο έντερο μέσω της κοπρανοστοματικής οδού, κυρίως με μολυσμένα τρόφιμα ή νερό.

Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2010

Διάρροια των ταξιδιωτών

Η διάρροια των ταξιδιωτών αποτελεί το πιο κοινό νόσημα ατόμων που ταξιδεύουν από αναπτυγμένες περιοχές σε αναπτυσσόμενες περιοχές του κόσμου.

Τρίτη, 09 Ιουνίου 2009

Αντιμετωπίστε τη διάρροια του ταξιδιώτη

Mε τον όρο διάρροια των ταξιδιωτών αποκαλούμε το σύνδρομο που εμφανίζεται κατά τα ταξίδια ή αμέσως μετά και χαρακτηρίζεται από κενώσεις, αυξημένης συχνότητας ή ρευστότητας.

Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2007

Οξείες τροφικές δηλητηριάσεις και δυσανεξίες στα τρόφιμα

Τα συμπτώματα που μπορεί να προκαλέσουν οι οξείες τροφικές δηλητηριάσεις, πιθανόν να είναι απλά επιγαστρικά άλγη ή αυτοπεριοριζόμενα διαρροϊκά σύνδρομα, ίσως όμως να εμφανιστεί σοβαρή διάρροια, εμετός, υψηλός πυρετός, επίμονη επιγαστραλγία, αιματηρή κένωση.

Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2005

Η ελκώδης κολίτιδα

Στην ελκώδη κολίτιδα το παχύ έντερο παθαίνει φλεγμονή, διογκώνεται (πρήζεται) και δημιουργούνται στην επιφάνεια του έλκη (πληγές) που μπορεί να είναι από πολύ μικρά έως πολύ μεγάλα. Αποτέλεσμα, το πληγωμένο έντερο να μην μπορεί να απορροφήσει το νερό, τα κόπρανα γίνονται υδαρή (διάρροια), ενώ από τα έλκη βγαίνει κάποιες φορές αίμα.