Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018

Ο  ρόλος του βουτυρικού οξέος στην καλή λειτουργία του παχέος εντέρου

Πληθαίνουν οι αναφορές για τον ευεργετικό ρόλο του βουτυρικού οξέος σε νοσήματα και καταστάσεις του παχέος εντέρου όπου φαίνεται να είναι αποτελεσματικό στη βελτίωση συμπτωμάτων όπως διάρροια, κοιλιακό άλγος και αίσθημα δυσφορίας.

Δευτέρα, 05 Μαρτίου 2018

Πώς θα διώξουμε τη διάρροια;

Είναι ιδιαίτερα δυσάρεστη, αλλά υπάρχουν πολλοί τρόποι να ανακουφιστούμε από τα συμπτώματά της. Δείτε πώς.

Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2018

Φυσική αντιμετώπιση για τις παθήσεις του παχέος εντέρου

Τα συμπτώματα συνήθως περιλαμβάνουν κράμπες, κοιλιακό άλγος, φούσκωμα, αέρια, διάρροια ή δυσκοιλιότητα. Τι μπορούμε να κάνουμε.

Δευτέρα, 06 Ιουνίου 2016

Λοπεραμίδη: Θεραπεία πρώτης επιλογής για τη διάρροια

H διάρροια μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση στον πάσχοντα. Κατά συνέπεια, ενδείκνυται η άμεση θεραπεία της με την επιλογή μίας αποτελεσματικής και ασφαλούς δραστικής ουσίας.

Δευτέρα, 16 Μαΐου 2016

‘’Οι κόκκινες σημαίες’’ στη διάρροια : Πότε χρειάζεστε ειδικό;

Η διάρροια επηρεάζει σημαντικά την ποιότητα ζωής των πασχόντων, προκαλώντας τους ανησυχία, δυσφορία και αδυναμία εκτέλεσης διαφόρων δραστηριοτήτων. Τι πρέπει να γνωρίζετε.

Τρίτη, 13 Μαΐου 2014

Διάρροια: Τροφές που την προκαλούν

Εσπεριδοειδή, ίνες, φασόλια, ακόμα και η...τσίχλα, συνδέονται με διάρροια, κράμπες ή δυσπεψία. Ας δούμε τις ''ένοχες'' τροφές.

Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2013

H γαστρεντερίτιδα από ροταϊό και η πρόληψή της

Ο ροταϊός (RV) αποτελεί το κυριότερο αίτιο σοβαρής διάρροιας παγκόσμια και ευθύνεται για το 40% περίπου των σχετικών θανάτων, που εκτιμάται ότι ξεπερνούν τους 500.000 ετησίως.

Τετάρτη, 01 Μαΐου 2013

Ποια είναι η αιτία του πυρετού; Γαστρεντερίτιδα;

Στις 21 Μαρτίου, πήρα ως μεσημεριανό φακές με 1 φέτα ψωμί,1 φέτα τυρί κ ένα κομμάτι λάχανο το οποίο όμως δεν έπλυνα. Μετά από σύντομο διάστημα αισθάνθηκα φουσκωμένη κ άρχισαν οι στομαχικοί πόνοι, οι οποίοι έγιναν ιδιαίτερα έντονοι μετά τις 2 ώρες οπότε κ είχα διάρροια κ εμετό, γεγονός που ηρέμησε τους πόνους μου.

Τετάρτη, 01 Μαΐου 2013

Έχω χρόνια διάρροια;

Έχω χρόνια διάρροια; Πάσχω από διάρροια; πρέπει να απευθυνθώ άμεσα σε κάποιον ειδικό ή να περιμένω κάποια σαφέστερη ένδειξη δυσλειτουργίας του εντέρου;

Τρίτη, 30 Απριλίου 2013

Τι είναι η διάρροια;

Όταν τα κύτταρα του λεπτού και του παχέως εντέρου ερεθιστούν, τότε οι τροφές και τα υγρά διαπερνούν πολύ γρήγορα το έντερο.