Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2022, 12:32

12 συμπτώματα πιθανού καρκίνου που δεν πρέπει να αγνοούμε!

Ας δούμε μερικά από αυτά και ας κάνουμε τον κόπο να τα αναφέρουμε στον γιατρό μας.

Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2022, 13:02

Αιμορραγία από το πέος: Γιατί συμβαίνει;

Eίναι κάτι που μπορεί να συμβεί, και έχει αρκετές πιθανές αιτίες. Ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε περισσότερα.

Τρίτη, 02 Αυγούστου 2016

Πρωκτική ραγάδα: Τρόποι ανακούφισης και θεραπείας

ΟΙ ραγάδες πρωκτού, προκαλούν πόνο, κνησμό και αιμορραγία. Πώς μπορείτε να καταπραΰνετε τα συμπτώματα για να κάθεστε και πάλι άνετα;

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012

Αιμορραγία στην έμμηνο ρύση

Διαχωρίζουμε τις αιμορραγίες της περιόδου σε αυτές όπου βρίσκουμε το αίτιο και στις ιδιοπαθείς. Αν τα αντισυλληπτικά δεν βοηθούν τότε κάνουμε τα ακόλουθα:

Τετάρτη, 11 Αυγούστου 2010

Aιμορραγία από το κατώτερο πεπτικό σύστημα

Ένας ασθενής αιμορραγεί από το κατώτερο πεπτικό σύστημα όταν η εστία της αιμορραγίας εντοπίζεται στο λεπτό έντερο, στο παχύ έντερο ή στον πρωκτό.

Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2007

Το αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο

Ως εγκεφαλικό επεισόδιο ορίζεται η βλάβη του εγκεφαλικού ιστού αγγειακής αιτιολογίας (ΑΕΕ) που προήλθε είτε από διακοπή της παροχής του αίματος στην πάσχουσα περιοχή (ισχαιμικό ΑΕΕ), είτε από αιμορραγία ως επακόλουθο της ρήξης ενός αγγείου (αιμορραγικό ΑΕΕ).

Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2007

Υπαραχνοειδής αιμορραγία: Κεραυνός εν αιθρία

Υπαραχνοειδής αιμορραγία είναι ένας ιδιαίτερος τύπος εγκεφαλικής αιμορραγίας που συνήθως εκδηλώνεται αιφνιδιαστικά, σε ανθρώπους κάθε ηλικίας, χωρίς προειδοποιητικά συμπτώματα και που χρειάζεται επείγουσα αντιμετώπιση.

Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2007

Δυσλειτουργική αιμορραγία της μήτρας

Είναι πολύ συχνό το φαινόμενο να παραπονιούνται οι γυναίκες στο γυναικολόγο τους για απώλεια μεγάλης ποσότητας αίματος κατά την έμμηνο ρύση (περίοδο). Επίσης οι αιμορραγίες αυτές μπορεί να απασχολούν τις γυναίκες για αρκετό καιρό προτού ζητήσουν τη βοήθεια του γιατρού τους.

Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2007

Αιμορραγίες: Εκδήλωση και αντιμετώπιση

Η έξοδος αίματος από τα αγγεία του σώματος για οποιαδήποτε αιτία καλείται αιμορραγία. Πώς εκδηλώνεται στην κλι­νι­κή πρά­ξη μια αιμορραγία;

Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2005

Νόσος Alzheimer

Τα κύτταρα του εγκεφάλου μπορεί να έχουν καταστραφεί από εγκεφαλικά επεισόδια που προκαλούν αιμορραγίες μέσα στον εγκέφαλο. Ένα μεγάλο εγκεφαλικό επεισόδιο (με έμφρακτο σε πιο μεγάλη αρτηρία ή αιμορραγία σε κάποια περιοχή του εγκέφαλου) μπορεί και αυτό να προκαλέσει συμπτώματα τύπου άνοιας λόγω της καταστροφής ορισμένων κέντρων του εγκεφάλου.