Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2015

Συμβουλές για να επιβιώσετε στην περίοδο της γρίπης

Η εποχή του κρυολογήματος και της γρίπης έφτασε για τα καλά, και οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να βγείτε από αυτήν αλώβητοι!

Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2015

Γρίπη ή κρυολόγημα: Πώς τα διαχωρίζουμε

Ποιος είναι ο απλός κανόνας που μας βοηθά να ξεχωρίσουμε αν πάσχουμε από γρίπη ή κρυολόγημα. Παράγοντες κινδύνου για μετάδοση.

Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015

Μπορεί να κρυώσω αν περπατάω ξυπόλητος;

Πόση αλήθεια κρύβει η δοξασία ότι αν περπατάμε ξυπόλητοι μπορούμε να κρυώσουμε; Πώς συνδέεται το κρύο δάπεδο με το κρυολόγημα;

Πέμπτη, 05 Φεβρουαρίου 2015

Κρυολόγημα: Καταπολεμήστε το με 7 φυσικούς τρόπους

Η ανάπαυση, τα ζεστά ροφήματα και το ζεστό ντους είναι ορισμένοι τρόποι καταπολέμησης του κρυολογήματος. Πώς θα το αντιμετωπίσουμε με φυσικά μέσα;

Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2014

10… περίεργοι τρόποι να γλιτώσετε το κρυολόγημα

Μπορεί η…βότκα, το μασάζ και ένα στυλό να μας προστατεύσουν από τη γρίπη και το κρυολόγημα; 10 παράξενοι τρόποι προστασίας του οργανισμού.

Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014

Τι μπορεί να φταίει για την καταρροή της μύτης

Η λοίμωξη στη ρινική κοιλότητα και τους κόλπους αποτελεί συχνή αιτία της μύτης που τρέχει. Άλλες κοινές αιτίες περιλαμβάνουν το κοινό κρυολόγημα, τη γρίπη και την ιγμορίτιδα. Τι συμβαίνει στην περίπτωση τραυματισμού στο κεφάλι;

Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2014

Κοινό κρυολόγημα

Το ονομάζουμε έτσι γιατί εμφανίζεται συχνά κυρίως την χειμερινή εποχή, τις περισσότερες φορές χωρίς περαιτέρω επιπλοκές αλλά σε μεγάλα τμήματα του πληθυσμού.

Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2014

Κοινό κρυολόγημα: Όλα για τις αιτίες, τα συμπτώματα και τους τρόπους αντιμετώπισης

Το κοινό κρυολόγημα γενικά ενέχει ρινόρροια, ρινική συμφόρηση και φτάρνισμα. Μπορεί επίσης να έχετε πονόλαιμο, βήχα, πονοκέφαλο ή άλλα συμπτώματα. Πάνω από 200 ιοί μπορούν να προκαλέσουν κρυολόγημα.

Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013

Πονόλαιμος: 10 συμβουλές για άμεση ανακούφιση

Δείτε ποια 'φάρμακα' που έχετε στο σπίτι μπορούν να ανακουφίσουν τον πονόλαιμο που σας ταλαιπωρεί λόγω κρυολογήματος ή καταπόνησης των φωνητικών χορδών.

Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013

Πώς θα προστατευτείτε από το κρυολόγημα και τις λοιμώξεις του φθινοπώρου

Το φθινόπωρο με τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας και το συνωστισμό σε κλειστούς χώρους ευνοεί το κρυολόγημα. Ποια μέτρα πρόληψης πρέπει να ακολουθούμε.